Home / slideshow / Zeker 24 Amsterdamse teams hebben promotie aangevraagd
Wartburgia

Zeker 24 Amsterdamse teams hebben promotie aangevraagd

Toen duidelijk werd dat het seizoen niet uitgespeeld kon worden, besloot de KNVB om ook geen promotie en degradatie te hanteren. Even later kwam de bond daar op terug, door clubs die willen promoveren de gelegenheid te geven zich schriftelijk kenbaar te maken. Dat geeft overigens absoluut geen zekerheid dat er ook daadwerkelijk promotie plaats gaat vinden. Alleen al in Amsterdam dienden zeker 24 teams een promotieverzoek in, zo blijkt uit onze rondvraag. Hieronder alle clubs op een rijtje.

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk clubs te benaderen, maar uiteraard kan het zo zijn dat wij iets over het hoofd hebben gezien. Mist er een club? Laat het ons weten op info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Hoofdklasse zondag

JOS Watergraafsmeer promoveerde afgelopen seizoen richting de Hoofdklasse en was op weg naar opnieuw een promotie. De ploeg van Cor ten Bosch stond op de tweede plek, 3 punten achter koploper Hollandia. Maar JOS Watergraafsmeer had nog een wedstrijd tegoed, waarin het al 1-0 voor stond. De ploeg was dus volop in de race voor het kampioenschap en hoopt alsnog te promoveren naar de Derde Divisie zondag.

Eerste klasse zaterdag

Voor WV-HEDW was een historisch seizoen in de maak. Vorig seizoen wist de ploeg zich nog ternauwernood te handhaven in de eerste klasse, dit seizoen deed de ploeg serieus mee om de titel. De eerste periodetitel werd op doelsaldo gemist en de achterstand op koploper Scherpenzeel was op dit moment slechts één punt. WV-HEDW wil komend seizoen dolgraag debuteren in de Hoofdklasse en heeft ook promotie aangevraagd.

Eerste klasse zondag

De Zouaven had inmiddels een voorsprong opgebouwd op SDZ. De koploper heeft promotie aangevraagd, maar ook SDZ heeft dat als nummer 2 van de ranglijst gedaan. Het verschil was op dit moment 6 punten en op de laatste speeldag stond bovendien nog een onderlinge ontmoeting op het programma. Alles lag dus nog open.

Tweede klasse zaterdag

In de tweede klasse zaterdag was de spanning om te snijden met de bovenste 6 ploegen op slechts 5 punten afstand van elkaar. Hoewel AMVJ gedeeld koploper was, heeft die ploeg geen promotieverzoek ingediend. FC Aalsmeer en Purmersteijn, de twee ploegen die daar direct achter stonden, deden dat wel.

Tweede klasse zondag

Kampong begon inmiddels wat los te komen van de achtervolging, maar ook de tweede klasse zondag was nog behoorlijk spannend. Soest volgde op 4 punten afstand, Pancratius op 6. Bovendien pakte Pancratius met 24 uit 8 glansrijk de eerste periodetitel. Het hoopt dan ook alsnog te mogen promoveren.

Derde klasse zaterdag

Glansrijk aan kop gingen ze: Wartburgia. De ploeg van Hans Bergsma stond 10 punten los en niets leek een kampioenschap in de weg te staan. In 17 duels werd er slechts 2 keer puntverlies geleden. Het zal dan ook niemand verbazen dat Wartburgia heel graag de stap naar de tweede klasse wil maken. Naast Wartburgia hoopt ook JOS Watergraafsmeer dat te doen. De ploeg van Richard Pel streed lang met Wartburgia om de eerste periodetitel en stond slechts één punt achter op de tweede plek.

Derde klasse zondag

In de derde klasse zondag waren de verschillen klein en dat zorgt er dan ook voor dat maar liefst 4 clubs zich bij de KNVB gemeld hebben met de wens om te promoveren. De Meer was bij het stopzetten van de competitie de koploper met 4 punten voorsprong en had bovendien de tweede periodetitel in bezit. Voor Swift geldt dat het de eerste periodetitel in bezit heeft. Ook ZSGOWMS en Sporting Martinus willen graag een niveau omhoog, beide ploegen doen bovenin mee en Sporting Martinus ging zelfs lange tijd aan kop.

Vierde klasse zaterdag

Ook om weg te komen uit de vierde klasse zaterdag is het dringen geblazen. Vanuit de verschillende vierde klasses waarin Amsterdamse ploegen uit komen, doen in ieder geval 6 Amsterdamse ploegen een promotieverzoek. Zuidoost United en RKAVIC hadden in zaterdag 4d en zaterdag 4e een voorsprong van respectievelijk 13 punten en 11 punten. Al had de concurrent van RKAVIC nog 2 duels tegoed en kon dat gat dus nog slinken naar 5 punten, er bleef een ruime voorsprong overeind. Vanuit zaterdag 4e wil ook CTO ’70 graag promoveren. Vanuit zaterdag 4d zijn er echter meer ploegen die graag willen promoveren. Ook De VolewijckersDiemen en FC Amsterdam dienden een verzoek in bij de KNVB, of gaan daar nog mee aan de slag. Tot slot heeft vanuit zaterdag 4b ook TOB een verzoek ingediend. De ploeg van Remco van Twiller had de eerste periodetitel op zak.

Vierde klasse zondag

In zondag 4e werd de competitie flink opgeschud, toen Germaan/De Eland zich terugtrok. Dat gebeurde nadat, zo weten we nu, de laatste wedstrijd al gespeeld was. Het is dan ook de grote vraag hoe de KNVB deze competitie gaat benaderen. De verschillen waren al klein, maar het verdwijnen van Germaan/De Eland schudde wel de stand op. JOGA Fortius, TOG en VVA/Spartaan gaan gebroederlijk aan kop met alledrie evenveel punten. TOG en VVA/Spartaan hebben bovendien een periodetitel op zak. Daarnaast heeft ook WV-HEDW een verzoek tot promotie ingediend. De verwachting is dat ook NFC een promotieverzoek heeft ingediend, die ploeg had nog een wedstrijd tegoed en kon bij winst bovenaan komen.

Vijfde klasse zondag

Sloterdijk ging aan kop in zondag 5c, met één punt voorsprong op JSV Nieuwegein. De titelstrijd was dus nog zeker niet beslist in deze klasse, maar Sloterdijk doet alvast een gooi naar promotie en heeft zich gemeld bij de KNVB. CTO ’70, dat vierde staat in dezelfde competitie, heeft ook een verzoek ingediend.

In welke competities ontstaan lege plekken?

 

Send this to a friend