KNVB onderzoekt vechtpartij

De wedstrijd tussen Eendracht’82 3 en VVA/Spartaan 5 is zondagmiddag volledig uit de hand gelopen. Volgens een ooggetuigen gingen zo’n dertig man met elkaar op de vuist. Het was niet voor het eerst dat er een team van Eendracht betrokken was bij een vechtpartij.De KNVB stelt met spoed een onderzoek in.

Guus Posthumus, districtmanager van West 1, laat weten dat de verenigingen en de scheidsrechter verzocht zijn om de rapportages in te sturen. Posthumus: “Naar aanleiding daarvan zullen wij in eerste instantie een mondeling onderzoek instellen. Dit zou tot gevolg kunnen hebben dat we beide teams voorlopig van deelname aan de competitie uitsluiten. Ik denk dat ik dinsdagmiddag wat meer kan vertellen over het verloop van deze vervelende zaak”.

De vechtpartij ontstond toen VVA/Spartaan op een 0-3 voorsprong kwam en een supporter zich verbaal uitliet over wat er gebeurde op het veld. Vervolgens escaleerde de wedstrijd. De politie was snel ter plaatse en zette zelfs een helikopter in. Uiteindelijk werd er, voorlopig, maar één aanhouding verricht. Beide partijen deden geen aangifte. Eind 2011 werd het vijfde elftal van Eendracht’82 al uit de competitie gehaald na een vechtpartij in de wedstrijd tegen P en T. DE voorzitter van Eendracht’82 is nu bang dat net het derde elftal, net als het vijfde eerder dit seizoen, uit de competitie gehaald zal worden.

Eerder deze week stuurde KNVB een persbericht dat het per direct strenger gaat optreden tegen incidenten op het voetbalveld. Ze willen af van de negatieve publiciteit naar aanleiding van vechtpartijen. Het eerste de beste weekend na deze verklaring gaat het dus al weer mis.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!