Home / Algemeen / KNVB schorst Rigters voor drie jaar
Hoofdrolspelers Rik Scholte (grensrechter) en Sregio Rigters (r) worden in bedwang gehouden

KNVB schorst Rigters voor drie jaar

De afdeling tuchtzaken van de KNVB heeft Sporting Martinus speler Sergio Rigters geschorst voor 36 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk. Tevens kreeg de club een punt in mindering naar aanleiding van het gestaakte duel op 2 december tegen Onze Gezellen. OG kreeg twee punten in mindering en de betrokken grensrechter werd voor 8 duels geschorst.

De wedstrijd tussen Onze Gezellen en Sporting Martinus werd gespeeld op 2 december.  Dezelfde dag als van het incident  met grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere. Het duel in de zondag derde klasse C werd door scheidsrechter Robin Punt in de 86ste minuut bij een 2-2 stand gestaakt. De aanleiding van het incident was een inworp die door de grensrechter van OG tegen Martinus werd gegeven. Rigters vond dat de bal voor zijn ploeg was. Daarna ontstond er een opstootje waar aan beide kanten (grensrechter en speler) klappen zijn gevallen. Wat er daarna precies is voorgevallen blijft onduidelijk.

Het duel tussen OG en Martinus liep op 2 december in de slotfase uit de hand

De hoofdrolspelers werden door de KNVB langdurig geschorst. Onze Gezellen grensrechter Rik Scholte mag acht wedstrijden zijn functie niet uitoefenen en Sporting Martinus speler Sergio Rigters werd voor 3 jaar (waarvan 1 voorwaardelijk) geschorst.

Beide teams kregen ook punten in mindering. De Haarlemmers twee punten, de club uit Amstelveen krijgt een punt in aftrek. Martinus voorzitter Pieter Monkelbaan: “Ik ga er niets over zeggen behalve dat onze speler zelf in beroep zal gaan en dat wij als club  ons neer leggen bij de straf die het team heeft gehad. Wij hebben trouwens onze speler direct na het incident  al geschorst  tot aan het eind van het seizoen. Vooruitlopend dus op de straf die de KNVB nu heeft gegeven. Verder wil ik er niets over kwijt.”

Hoofdrolspelers Rik Scholte (grensrechter) en Sregio Rigters (r) worden in bedwang gehouden

De strafpunten zijn door de KNVB nog niet in de stand verwerkt (en dus ook niet op onze site) omdat er eerste wordt afgewacht of clubs en individuen in beroep gaan.

Foto’s: www.martinianen.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!