KNVB verbolgen over uitspraken AFC-trainer Leushuis

De speeldata om het kampioenschap van Nederland bij de amateurs houden de gemoederen behoorlijk bezig. AFC is ‘not amused’ met de speeldata. Vooral de thuiswedstrijd op 7 juni valt bij de club is het verkeerde keelgat. De KNVB vindt het spijtig dat het zo moet lopen, maar vindt niet dat ze het verkeerd hebben gedaan.

KNVB-woordvoeder Hans van Kastel: “Het is natuurlijk erg vervelend voor AFC als ze geen representatief elftal om de been kunnen brengen door vakanties. We kunnen echter niet anders en we hebben dat ook altijd naar alle betrokken clubs gecommuniceerd. In het bewaarnummer staat al aangegeven dat we met de data kunnen schuiven. AFC was daar ook van op de hoogte. In april hebben we met alle clubs gesproken en hebben we het zelfs over zaterdag 14 juni gehad. Daar was AFC ook van op de hoogte.”

HAV: Maar waarom is het beslissingsduel tussen GVVV en Spakenburg niet gewoon gespeeld op zaterdag 17 mei?

Van Kastel: “Er waren diverse scenario’s mogelijk in de zaterdag Topklasse. Er had zelfs een hele reeks wedstrijden kunnen komen als er meer dan twee teams gelijk waren geëindigd. Bij een beslissingswedstrijd is het aan de clubs om een locatie te vinden. Die hadden ze met VVOG in Harderwijk. De burgemeester kom met de mogelijke 8000 toeschouwers de openbare orde niet garanderen. Toen kwam de vraag bij de KNVB of we een locatie konden regelen. Daarvoor was het echter te kort dag. En we wilden de wedstrijd ook in het weekend om de zaterdag Topklasse ook een goed slot van de competitie te geven.”

HAV: Zijn deze data, 31 mei en 7  juni,  nu definitief?

Van Kastel: “De clubs kunnen natuurlijk altijd met elkaar in overleg, maar onze voorkeur heeft het wel om op zaterdag te spelen. Je wilt natuurlijk op zo’n mooi mogelijke manier de titelstrijd beslissen.”

HAV: Als  AFC niet met het sterkste elftal kan aantreden wordt dat het toch niet?

Van Kastel: “ Dat blijft dan natuurlijk erg jammer. En dat had de KNVB ook liever anders gezien. Als de clubs er onderling uitkomen dan is woensdag 28 mei ook nog een optie. Maar dat kan alleen als alle partijen het daar over eens zijn. De zaterdagkampioen moet dan wel op woensdagavond thuis spelen. Ik weet niet of ze dat willen, maar het zou dus eventueel kunnen.”

HAV: Jammer dat het allemaal zo moet gaan!

Van Kastel: “Wij hadden natuurlijk ook het liefst op 24 en 31 mei gespeeld, maar dit is overmacht. We hebben geprobeerd het zo goed mogelijk op te lossen. De competitie duurt officieel tot 1 juli 2014, pas dan is het seizoen officieel afgelopen. AFC weet dat ook. Ik hoop dat ze toch een sterk elftal op de been krijgen zodat we een prachtige afsluiting van het seizoen krijgen op Sportpark Goed Genoeg.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC