Home / Algemeen / Kobina Plange (Hoofddorp): “Het is balen om niets te kunnen doen”

Kobina Plange (Hoofddorp): “Het is balen om niets te kunnen doen”

Zondag tweede klasser Hoofddorp moet Kobina Plange voor langere tijd missen. De aanvaller heeft een schouderblessure en kan waarschijnlijk pas na de winterstop weer in actie komen.

“Twee jaar geleden schoot mijn schouder ook al uit de kom en dit seizoen gebeurde het tijdens de wedstrijd tegen ZSGO/WMS opnieuw. Ik ben toen zo stom geweest om weer te gaan voetballen. Tegen Houten weer, waardoor ik er nu waarschijnlijk wel een tijdje uit lig.”

Hoewel Plange waarschijnlijk na de winterstop weer op het veld te bewonderen is, durft de aanvaller hier zelf nog geen uitspraken over te doen. “Ze zijn nu nog druk bezig met onderzoeken wat er mis is. Ik moet nu rust houden en heb een CT-scan gehad. Ik moet nog terug komen, dan hoop ik te horen wat er precies mis is en hoelang ik uit de roulatie ben.”

Plange heeft in het verleden al met deze blessure te kampen gehad en baalt dat hij opnieuw een tijdje niet in actie kan komen voor zijn club Hoofddorp. “Mijn schouder blijft een zwakke plek en het is balen om niets te kunnen doen. Op dit moment doet het nog veel pijn dus ik zit nu thuis. Dat gun je niemand.”

KobinaPlange2

Plange zal zijn club de komende tijd dus vanaf de zijlijn moeten supporten. En dat kan Hoofddorp goed gebruiken. Die club die onder leiding staat van Jimmy Simons staat momenteel twaalfde in de competitie. “We begonnen erg slecht aan het seizoen met vier nederlagen op rij maar daarna ging het steeds beter. We wonnen toen van Houten en ook afgelopen weekend hebben we tegen de koploper gelijk gespeeld. Dat was achteraf gezien jammer, want we stonden lang op voorsprong en geven door een cadeautje de wedstrijd uiteindelijk nog uit handen.”

Ook op 1 november zal de aanvaller zijn club weer aanmoedigen als Hoofddorp hekkensluiter Zilvermeeuwen op bezoek krijgt. “Iedereen denkt dat we die wedstrijd wel even zullen gaan winnen maar we staan allebei onderaan dus moeten ze niet onderschatten. Iedere wedstrijd is weer anders en iedere wedstrijd is op dit moment een finale. We hebben vorig seizoen nacompetitie (voor lijfsbehoud, red.) gespeeld en dat willen we dit jaar voorkomen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Ton Hofstra