Kobina Plange schiet Hoofddorp naar periodetitel

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp met een 3-0 overwinning op NVC de derde periode weten te pakken. Kobina Plange was bij Hoofddorp de grote man met een zuivere hattrick in de eerste helft. Plange: “Het is fantastisch om een hattrick te maken en helemaal als je hierdoor de periode wint.”

Hoofddorp begon goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. Kobina Plange wist de bal af te pakken bij de rechtsback van NVC. Een combinatie met Revelinio Vermeer bracht Plange in het strafschopgebied en omringd door drie verdedigers slaagde de aanvaller erin doelman Rick Groenhard met een punter te verschalken.

De 1-0 van Plange. Foto: Ton Hofstra

NVC probeerde direct wat terug te doen, maar verder dan een kopbal van Mitchel Kogeldans kwam het niet. Hoofddorp wist de voorsprong te verdubbelen en opnieuw was Plange de doelpuntenmaker. Dit maal kopte hij een goede hoekschop van Yannick Steffens raak: 2-0. Na een half uur werd de voorsprong nog groter voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Ivar Lammers kon Plange zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen schieten: 3-0.

De gasten gaven ondanks de 3-0 achterstand nog niet op. Zinho Neves kreeg een grote mogelijkheid op een eretreffer, maar kon een voorzet van Ludciano Tolud net niet binnenglijden. Ook na de rust bleef NVC vol op de aanval spelen en had ook het meeste balbezit. Hierin werd het wel geholpen toen Hoofddorp het laatste half uur met een man minder verder moest na een directe rode kaart voor Rainer Sion.

Blijdschap bij Hoofddorp-trainer Jimmy Simons. Foto: MinkesModels

Met tien man wist Hoofddorp het vol te houden en de 3-0 voorsprong over de streep te trekken. Omdat Zilvermeeuwen, op dat moment koploper in de derde periode, verloor van Pancratius, is Hoofddorp de winnaar van de derde periode. Toen scheidsrechter Evers voor de laatste maal floot, barste het feest bij de Hoofddorpers los. Trainer Jimmy Simons was na afloop erg blij, maar wist ook dat het voetballend niet altijd goed was. Simons: “Voetballend was het niet altijd goed, maar we wisten de afgelopen weken ook minder goede wedstrijden te winnen. Als je dat kan, dan sta je waar we nu staan: bovenaan in de periode.”

Hoofddorp kan komend weekend al gelijk aan de slag in de nacompetitie. Dan staat de eerste van twee duels met Velsen op het programma. Simons: “We kunnen aan de bak. In de beker hebben we met 3-1 verloren tegen Velsen. We hebben dus nog wat recht te zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag tweede klasse B en hier voor het programma in de nacompetitie.

Foto boven: Ton Hofstra