Koedood vindt het tijd voor een ander bij Martinus en stopt

Zondag derdeklasser Sporting Martinus gaat na een jaar al weer op zoek naar een nieuwe trainer. Kees Koedood, die als een soort interim aan de klus begon,  neemt aan het eind van het seizoen afscheid van de club uit Amstelveen.

Koedood: “ En dat is eigenlijk zoals we hadden afgesproken. Ik zou als een soort interim dienen nadat ze op het laatste moment met een vacature zaten (Martinus besloot op het laatste moment niet verder te gaan met Rob Wever, red.). Allen in het uiterste geval zou ik er nog een jaar aan vastknopen maar dat doen we dus niet.”

13082013 Koedood

Sporting Martinus kent een moeizaam seizoen, mede door het ontbreken van een vaste keeper. Koedood: “ Dat is natuurlijk wel een probleem maar we hopen dat na de winterstop opgelost te hebben. Maar dat heeft niets met mijn keus te maken. Ik ben gekomen om de boel weer een beetje op de rails te zetten zo wel binnen de groep als met betrekking tot de dingen rondom het elftal. En dat gaat met horten en stoten. Nog steeds trouwens. Ik heb rond Kerst wel even overwogen om er mee te stoppen maar dat zit niet in mijn aard. We hebben een jonge ploeg en dat gaat nou eenmaal met vallen en opstaan.”

Koedood en Swart

In de ogen van Koedood heeft de club een trainer nodig die zich voor drie tot vier jaar aan de club wil binden. Koedood: “ En dat ben ik niet. En wil ik ook niet meer. Eigenlijk had ik al lang afscheid genomen van het trainerschap toen ik stopte bij Ouderkerk. Mara ik wilde Martinus niet laten zitten met het probleem. Daarom ga ik nu ook door.  We moeten na de winterstop het maximale er uit halen maar ik ben bang dat dat niet voldoende is. Wat er ook gaat gebeuren, ik wil het op een goede manier achterlaten . Ik werk er nu vier maanden maar ik kreeg veel te weinig feedback. Zowel van mijn spelers als van de club.  Er zat geen schot in de zaak. Nu gaat het beter en wil ik het seizoen met plezier afmaken.”

Koedood is al ruim 35 jaar werkzaam als trainer. “ Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik sta een beetje op een tweesprong. Daar ga ik de komende tijd maar eens over nadenken. Ik ga in ieder geval niet solliciteren.  Als er iets voorbij komt zal ik er naar kijken maar als er niets komt is het ook goed. Ik was eigenlijk al gestopt. Toch wil ik dit geen afscheid noemen .  Wie weet haal ik de veertig jaar nog wel als trainer.”

Foto’s Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!