Koene omgeschoold tot verdediger: “Huidige positie is leuker”

Allon Koene stapte afgelopen zomer over van JOS Watergraafsmeer naar SDZ. De 21-jarige voetballer heeft allerminst spijt van zijn stap. “De overstap is mij zeker bevallen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin en de sfeer is goed. Bovendien hebben we een leuke groep, wat natuurlijk erg belangrijk is binnen het voetbal”, vertelt hij.

Omgeschoold

Koene speelde tot en met de zomer van 2017 in de jeugdafdeling van Zeeburgia, waarna hij overstapte naar JOS Watergraafsmeer. Deze zomer besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe start. “Het ging vooral om de speelminuten, maar de wetenschap dat mijn broer en neef bij SDZ spelen, was ook nog van belang. Het is leuk dat we nu samen spelen.”

De verdediger sprak aan het begin van het seizoen met de trainer en het bestuur, en zag vrijwel alles van de besproken onderwerpen uitkomen. “Eigenlijk is alles gelukt, behalve de positie waarop ik nu speel.” Koene stond tot voor kort namelijk als aanvallende middenvelder of linksbuiten gepositioneerd, maar heeft inmiddels een plaats centraal in de verdediging bemachtigd. “Het grappige is dat ik mijn huidige positie leuker vind dan waar ik eerst stond. Ik heb namelijk nu iedereen voor me, waardoor ik mezelf meer kan bemoeien met de opbouw. Mijn trainer en ik hebben allebei het gevoel dat ik het spel goed kan bepalen en bovendien verdedigend gezien het overzicht en inzicht heb om spelsituaties voor te zijn. Mijn verwachting is dan ook dat ik de rest van mijn carrière op deze positie blijf spelen.”

Kampioenschap

Koene kijkt met een goed gevoel naar de huidige prestaties van zijn elftal. SDZ staat namelijk op een tweede plaats met drie punten achterstand op De Zouaven. “Het is prachtig om te zien dat we al drie keer op een rij kampioen zijn geworden, maar een vierde keer zou helemaal knap zijn. Als je de sfeer in onze groep ziet, dan is dat echt geweldig. Een kampioenschap zou een kers op de taart zijn. Ik denk dat het moet lukken als ik naar de competitie kijk, dus ik weet zeker dat wij een grote kans maken om de titel te pakken.” Koene verwacht volgend jaar dan weer bij SDZ te voetballen, al houdt hij alle mogelijkheden open. “De kans is zeker erg groot, maar ik houd zelf altijd nog wel een oogje open”, aldus Koene.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Allon Koene (JOS/Watergraafsmeer) hoopt bij SDZ op meer speeltijd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ