Kolf (Zeeburgia): De beste ploeg wint

Zaterdag staat in de eerste klasse A van het zondagvoetbal de topper tussen De Dijk en Zeeburgia op het programma.  Samen met JOS Watergraafsmeer strijden deze clubs om het kampioenschap. Alle drie de clubs hebben evenveel verliespunten en de onderlinge duels zouden wel eens beslissend kunnen zijn. Alle drie de teams treffen elkaar nog. Aanstaande zaterdag om 17:00 uur is de eerste kraker. Bijna vanzelf sprekend is De Dijk Zeeburgia onze wedstrijd van de week en dus zal onze camera aanwezig zijn. In deel 1 van onze voorbeschouwing een gesprek met Zeeburgia trainer Mike Kolf.

De selectie van Zeeburgia voor deze wedstrijd is nagenoeg compleet. Trainer Kolf mist alleen spits Dino Cornet, vanwege een schorsing. ‘Maar ik focus mij op de spelers die er wel zijn. Als trainer is dat belangrijker’, aldus Kolf.

Aan het begin van het seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Zeeburgia. Kolf: ‘Dat was de eerste wedstrijd in de eerste klasse voor ons. Wij moesten toen nog wennen aan het niveau van de competitie.  Ik kan daarom niet zeggen dat de wedstrijd ongeveer hetzelfde wordt als de vorige.’ Toch kan Kolf wel stellen dat zijn ploeg op dit moment verder is dan in de eerste wedstrijd van de competitie.

Op de openingsdag van het seizoen versloeg promovendus Zeeburgia De Dijk  met 1-0.
Op de openingsdag van het seizoen versloeg promovendus Zeeburgia De Dijk met 1-0.

Met nog acht wedstrijden te gaan gelooft Kolf niet dat deze wedstrijd beslissend zal zijn voor het kampioenschap in de eerste klasse. Kolf: ‘de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld. In de Eredivisie wint Ajax thuis ook van Feyenoord, maar dat betekent niet dat Feyenoord niet meer meedoet aan het kampioenschap’. Toch is de uitkomst wel van enig belang. ‘De uitslag zal zeker een ander beeld van de ranglijst en de situatie geven.’

Mike Kolf praat veel met zijn spelers. Zo ook hier op 7 oktober tegen Hoogland
Mike Kolf praat veel met zijn spelers. Zo ook hier op 7 oktober tegen Hoogland

Voor Kolf zelf zal er geen extra spanning bijkomen. Kolf: ‘Nee, dit is voor mij niet een speciale wedstrijd. Ik vind De Dijk wel een sterke ploeg en deze wedstrijd is voor ons een goed meetmoment.’ Naast de overwinning hoopt Kolf vooral dat de wedstrijd van zaterdag een mooi schouwspel zal opleveren. Hij hoopt daarom ook dat ‘de beste ploeg wint’.

Bij een overwinning van De Dijk wordt het gat tussen beide ploegen 6 punten. Zeeburgia heeft dan wel een wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning van Zeeburgia zou betekenen dat de ploeg op gelijke hoogte komt en kan het er overheen als de inhaalwedstrijd gewonnen wordt.

De wedstrijd De Dijk-Zeeburgia begint zaterdag om 17:00 uur op sportpark Schellingwoude

Verslag Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!