Kolping Boys laat het doek vallen over Zeeburgia

In dezelfde maand als waarin het honderdjarig bestaan gevierd wordt, is Zeeburgia gedegradeerd naar de zondag tweede klasse. De ploeg van Bert Blank ging in de tweede ronde van de nacompetitie met 1-0 onderuit bij Kolping Boys.

Direct nadat het doek was gevallen probeerde Blank de blik ergens anders op te richten. “Natuurlijk is iedereen zwaar teleurgesteld want dit is Zeeburgia-onwaardig. Iedereen van de buitenwereld hakt in op ons beleid door te zeggen dat ze het langer hebben zien aankomen, maar daar heb je helemaal niets aan. Wij moeten onze rug rechten, ervoor zorgen dat we er een positieve draai aan kunnen geven voor volgend seizoen en vooruit kijken. Hoe moeilijk dat ook is.”

De enige treffer van de middag viel al vrij vroeg, in de tweede minuut gemaakt door Jochim Berkhout. Op die manier kon Zeeburgia bijna de hele wedstrijd in de achtervolging. En dat met liefst zes A-junioren in het elftal vanwege veel blessureleed en routiniers Gilermo Pengel en Edwin Milton die niet beschikbaar waren. “Het laatste kwartier hebben we alles-of-niets gespeeld, maar het viel tegen wat we gecreëerd hebben. Het lukte vandaag niet om goed positiespel te spelen en ze hadden moeite om elkaar te vinden.”

Voor komend seizoen wacht de Amsterdammers een behoorlijk zware klus in de tweede klasse. Bovendien is het niet helemaal duidelijk met welke spelers dat zal gebeuren. “We hebben meteen de koppen bij elkaar gestoken en zijn nog bezig om een aantal sterkhouders binnenboord te krijgen”, vervolgt Blank. Hij voert de druk alvast op. “Ik vind dat we zo snel mogelijk terug moeten. Daar voel ik me ook verplicht toe.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)