Home / Algemeen / Komende twee jaar geen extra beloftenteams in top voetbalpiramide

Komende twee jaar geen extra beloftenteams in top voetbalpiramide

De KNVB is met hangende pootjes teruggekomen op het besluit in om het seizoen 2018/19 plaats te maken voor acht extra beloftenteams in de Derde Divisie en Hoofdklasse. Tijdens de bijeenkomst in Zeist maakte de voetbalbond bekend dat er de komende twee jaar geen extra beloftenteams bijkomen.

Veel clubs uit de top van het amateurvoetbal klaagden over de handelswijze van de KNVB en de groeiende weerstand zorgde ervoor dat de voetbalbond genoodzaakt was hier opnieuw over na te denken. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee deelde de aanwezige clubs mee dat dit besluit wordt teruggedraaid en de KNVB opnieuw naar de tekentafel gaat om te kijken hoe er ruimte vrijgemaakt kan worden voor de achttien profclubs die hun beloftenteam graag in de top van de voetbalpiramide laten instromen.

“Het amateur- en betaald voetbal vormen samen het Nederlandse voetbal en de KNVB is er voor alle clubs die hier deel van uit maken”, luidt de verklaring van de KNVB. “Als er verschil van mening of inzicht is dan proberen we samen tot een oplossing te komen die voor alle betrokken clubs werkbaar is. Dit is op dit moment nog niet gelukt met de beloftenteams, maar we blijven samen zoeken naar een goede oplossing voor iedereen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC