Komst Samardzic brengt Blauw Wit nog geen punten

In de zondag tweede klasse B heeft Blauw Wit opnieuw een nederlaag moeten slikken. Tegen concurrent Hillegom waren de Amsterdammers beter en kwamen zij ook op voorsprong. Maar de bezoekers wisten nog voor rust gelijk te maken en gingen er in de blessuretijd van het duel met de winst vandoor. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-3 overwinning voor Hillegom.

img_1937a

Al na 10 minuten wist Yalcin Blauw-Wit op voorsprong te schieten. Lang kon het elftal van trainer Mickey Samardzic niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer zette Hulsebosch Hillegom namelijk op gelijke hoogte. De achterhoede van Blauw-Wit stond hier niet goed. Blauw-Wit pakte daarna wel weer de draad op maar het geluk en wellicht scherpte in de voorhoede werd node gemist. In de 26 minuut schoot Adil Jamal hard naast en in de 36e minuut zag Blauw Wit een enorme kans door de keeper van Hillegom gepareerd worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de thee zette Blauw-Wit de toon. De gastheren waren het dichtst bij een doelpunt in de 53e minuut maar de bal ketste af op de lat. Hillegom kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Toch kwamen de bezoekers in de 80e minuut  plots voor keeper Dielingen maar de bal werd naast gekopt. Bij de volgende aanval van Blauw-Wit werd Jamal in het strafschopsgebied van Hillegom naar de grond geduwd en had hij een penalty moeten krijgen. De scheidsrechter zag dit echter anders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto Huub Slingerland: Doelpuntenmaker Ruben Beentjes op weg naar de 1-3

In blessuretijd ging het alsnog helemaal fout voor Blauw Wit. Binnen twee minuten wist Hillegom via Van der Berg en Beentjes twee doelpunten te maken en stalen zij zo de zege op sportpark Sloten. De aanstelling van trainer Micky Samardzic bracht Blauw Wit dus nog niet het gewenste resultaat. Wel werd er een goede wedstrijd op de mat gelegd en biedt dit houvast voor de laatste acht wedstrijden.

Foto’s Jaap Eising en Huub Slingerland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)