RAndy Sanches stopt de beslissend strafschop waardoor Nieuw Utrecht promoveert naar de eerste klasse

Komt er een plek vrij in de zondag eerste klasse A na faillissement?

SV Nieuw Utrecht wordt bedreigd met een faillissement meldt RTV Utrecht. De promovendus naar de eerste klasse heeft een schuld van 238.000 euro bij de gemeente. Als dat inderdaad een faillissement veroorzaakt komt er een plek vrij in de eerste klasse A. Dit kan positief gevolgen hebben voor veel clubs in onze regio.

De club die verbonden is aan de Stichting Vlietkop werd opgericht in 1995 en heet sinds 2011 SV Nieuw Utrecht. Vorig seizoen promoveerde na het nemen van strafschoppen ten koste van NVC naar de eerste klasse. Als de club daadwerkelijk uit de competitie wordt genomen dan zal er een plak open vallen.

Het ligt niet in de verwachting dat de KNVB West een eerste klasse met dertien teams gaat spelen. In dat geval zal er van onderaf worden opgevuld. Dat heeft echter de nodige voeten in de aarde. Want welke clubs komen daarvoor dan in aanmerking? EN hoe gaat het in de klassen daar onder? Wie neemt de plek in de tweede klasse in en wie in de derde etc.? Dit kan voor diverse clubs uit onze regio heel positief uitpakken.

Als het allemaal echt doorzet kan dat de komende weken tot de nodige verschuivingen leiden in de competitie indeling.

Wordt vervolgd.

Foto Charly Olf: De Amsterdammer Randy Sanchez, het afgelopen jaar spelend voor Nieuw Utrecht, stopt de beslissende strafschop tegen NVC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)