Kon. HFC op valreep nog één punt

RKAVV doet het, voor een eerste seizoen, uitstekend in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Bas Steffens is een keurige middenmoter en bereikte dit met degelijk voetbal. HFC trof dan ook een tegenstander die frank en vrij kon spelen. HFC heeft de punten nog steeds hard nodig om weg te blijven van de onderste vier ploegen. Het was geen hoogstaande wedstrijd maar de strijd en de spanning vergoedde veel.

HFC startte goed en Michiel Lindenhovius bracht direct al de 18 jarige Bryan Wilderom in stelling echter succes voor de jonge aanvaller bleef uit. De A junior had voor de eerste keer een basisplaats. De motor op het middenveld Hakim Ajnaoua was afwezig wegens een blessure. Een aderlating voor het team van Pieter Mulders. HFC kreeg de eerste paar minuten tot drie maal toe een corner die even zo vaak door de solide RKAVV verdediging werd weggewerkt. Robin Steffens kreeg in de zesde minuut al een aardige kans RKAVV op voorsprong te zetten. Hij was pas echt van waarde toen hij in de tiende minuut een voorzet van Robin Diets achter doelman van Rossum knalde 0-1. De HFC verdediging zag er op dat moment even niet goed uit.

HFC toonde veerkracht en schiep zich direct een aantal mogelijkheden, maar RKAVV speelt een degelijk spelletje en bleek over een hecht team te beschikken. Als het kan komen de verdedigers op en in Kim Theil beschikt  de ploeg over een rappe en handige aanvaller. Hij vocht interessante duels uit met de beide backs van HFC. Bart Nelis passeerde in zijn eentje, met vallen en opstaan, vijf tegenstanders op rij maar zijn afronding werd tot corner verwerkt.

Na de rust nam HFC meer risico en de centrale verdediger Carlos Opoku kwam regelmatig zijn middenveld en aanval versterken. Lindenhovius werd vervangen door Haarmans, een speler die in zijn eentje voor een verrassing kan zorgen. Hij kwam een paarkeer goed door, echter een doelpunt bleef uit. Van Rossum en zijn verdedigers kende nog wat hachelijke momenten zo moest één inzet nog op de doellijn worden gekeerd.

Het duel kon nog alle kanten op en voor HFC bleek het de goede kant op te gaan toen Bart Nelis een slimme dieptepass gaf richting spits Martijn Tjon-A-Njoek. Deze sprintte achter de bal aan en was er eerder dan doelman Jansen van RKAVV. Met de punt van zijn schoen passeerde hij de doelman 1-1. RKAVV speelde, net als HFC, voor de volle winst. Een schot van Michael Nolet van RKAVV belandde op de paal. De beste kans van de wedstrijd kreeg invaller Richard van Brecht die, geheel vrijstaand, van twee meter vrij kon inkoppen maar hij kopte de bal over het doel.

Kort voor tijd gaf de uitstekend leidende scheidsrechter Gino D’ Onorio een rode kaart aan Blom van RKAVV voor vermeend hard spel. HFC was achteraf gezien gelukkig met het punt en RKAVV maakte het eigenlijk niet zo veel uit. Afgemeten aan het aantal kansen had RKAVV aan het langste eind moeten trekken. Op 1 april gaat HFC op bezoek bij een andere middenmoter De Zouaven. RKAVV ontvangt kampioenskandidaat Leonidas.

Eric van Westerloo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)