Kon.HFC verliest van Feyenoord

De uitwedstrijd in Rotterdam was geëindigd in 1-1 en waarom zou dat aan de Spanjaardslaan ook niet kunnen dacht HFC. Rutger de Vries liep dit seizoen tegen nogal wat gele kaarten op, zodat hij bijna om de week naast het elftal staat. Ook afgelopen zondag was hij tribuneklant. Pieter Mulders koos in zijn plaats voor de jonge Wouter Haarmans, die samen met Martijn Tjon-A-Njoek de aanval vormde. Bart Nelis zakte een linie en speelde op het middenveld als meest vooruitgeschoven middenvelder. Al in de eerste minuut speelde Carlos Opoku een bal en nam daarbij de tegenstander mee. Volgens de scheidrechter Bezemer was dat een gele kaart waard. Niet zo lekker als je als verdediger nog 89 minuten voor de boeg hebt en je dus niets meer kan riskeren. Feyenoord speelt goed gegroepeerd en verzorgd voetbal. HFC speelde, zeker in de eerste helft, goed mee. Wouter Haarmans, Bart Nelis en Fabian Munsterman kregen kansen om HFC aan de leiding te brengen, maar de ballen verdwenen over en naast het doel van Feyenoord.  De Rotterdammers bleven HFC bezighouden.  Links achter Nick van Katwijk kon, bij gebrek aan een directe tegenstanden, keer op keer mee in de aanval.  De gave technicus, aanvoerder Ronnie Nouwen, strooide met slimme passes.

In de 24st minuut mocht, ex profvoetballer Iwan Redan, vanaf 35 meter een vrije trap nemen. Met een gericht schot verdween de bal over de grond in de korte hoek 0-1. Daar ging dus iets goed fout, want van die afstand mag een bal nooit direct in het doel belanden. Of Van Rossum verkeek zich volledig op de bal, of de muur schermde de hoek niet voldoende af. Omdat de doelman ook over de inrichting van de muur gaat, kan Van Rossum zich dit aanrekenen. Hij herstelde zich goed en in het restant van de wedstrijd behoedde hij HFC voor een grotere achterstand. Kort voor rust kwam Martijn Tjon-A-Njoek goed door op links, haalt bijna de achterlijn en tikt de bal in de korte hoek. Doelman Smith redde nog net met de voet. Aan de andere kant kreeg Van Rossum de handen van de 300 toeschouwers op elkaar door tot twee maal toe een knappe redding te verrichten.

De klok stond al enige tijd op 45 minuten, maar de scheidrechter heeft zijn eigen uurwerkje en liet de wedstrijd nog even doorgaan. Na een prima combinatie tussen Haarmans en Nelis was het de mee opgekomen Carlos Opoku die de bal langs doelman Smith wist te werken 1-1.

Na rust gooide Feyenoord het tempo iets omhoog en kreeg de ploeg uit Rotterdam steeds meer de overhand en beheerste zij de wedstrijd. HFC koesterde, na later bleek te vroeg, de gelijke stand en was voor het maken van doelpunten aangewezen op de counter. Het ging een kwartiertje goed, maar toen uit een corner van Feyenoord verdediger Jerry Tieleman de bal uit de rebound achter Van Rossum schoof zag de wereld er voor HFC direct anders uit. Drie minuten later maakte Iwan Redan zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, door een voorzet van Rachid el Khalifi feilloos binnen te schieten.

HFC rechtte de rug en toonde mentaliteit en bleef geloven in een gelijkspel. Carlos Opuku verliet zijn verdediging en werd een lastpost voor de Feyenoord verdedigers. Één minuut voordat de wedstrijd er officieel op zat was juist hij het die de marge kon verkleinen tot 2- 3. Tijdens het slotoffensief van HFC gaf de verdediging noodgedwongen veel ruimte weg aan Feyenoord. De snelle Martin Hofstee pikte de bal op en ging alleen op Van Rossum af en bracht de 2-4 op het bord.

Feyenoord was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en daardoor de terechte winnaar. HFC heeft nog steeds kans om de nacompetitie te ontlopen. Zondag speelt HFC opnieuw thuis en nu is Leonidas de tegenstander. Vervolgens komen de echte krakers. HFC gaat op 6 mei naar AFC´34, dat geheel onderaan staat en een week later op 13 mei is DHC te gast aan de Spanjaardslaan. DHC heeft momenteel één puntje meer dan HFC. Lekker spannend dus.