Koorn (Beursbengels) kijkt uit naar kampioenswedstrijd tegen HBOK

Zaterdag staat in de tweede klasse A de kampioenswedstrijd tussen HBOK en Beursbengels op het programma. Het puntverschil tussen beide clubs bedraagt één punt, in het voordeel van HBOK. De winnaar van deze wedstrijd heeft het kampioenschap in eigen handen. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit met Beursbengels-trainer Dennis Koorn.

Begin december troffen beide ploegen elkaar al op sportpark Sloten. Toen won HBOK met 0-3, al is er sindsdien veel veranderd bij Beursbengels. Charly Olf werd in januari ontslagen en vervangen door Dennis Koorn. Onder leiding van Koorn maakte Beursbengels een revival mee. Toch blijft hij er nuchter onder en spreekt hij niet van een Dennis Koorn-effect. “Als je naar de ranglijst kijkt, heeft het resultaat geleverd. Ook binnen de groep is de sfeer verbeterd, maar ik denk niet dat het allemaal aan mij ligt.”

Koorn verwacht zaterdag een sterk HBOK. “HBOK kan op eigen veld kampioen worden. Zij hebben het in eigen hand. Toch gaan wij ons eigen spelletje spelen bij HBOK. Als wij strijdlustig genoeg zijn, kunnen we het HBOK heel lastig maken. Het wordt een lastige wedstrijd, het is 50-50.” Een voorspelling durft hij niet te doen. “We zijn allebei kandidaat, de winnaar wordt kampioen. Moge de beste winnen.”

Ongeacht het resultaat kan Dennis Koorn al terugkijken op een goede tweede seizoenshelft met Beursbengels. “Van de laatste tien wedstrijden hebben we er acht gewonnen. Als team hebben we enorm veel progressie geboekt. Voor ons is dit seizoen al geslaagd. Een kampioenschap kan het nog mooier maken.”

De kampioenswedstrijd tussen HBOK en Beursbengels is onze Wedstrijd van de Week.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)