Kopgoals leveren TOB late zege op

Ook na vijf wedstrijden heeft TOB de honderd procent-score weten te behouden in de zaterdag vierde klasse B. In een ronduit slechte wedstrijd bij Fortuna Wormerveer trok de ploeg van Remco van Twiller het duel diep in blessuretijd alsnog naar zich toe: 3-4.

TOB begon al niet best aan de wedstrijd, ondanks dat het bij winst de koppositie in kon nemen door het vrije weekend van concurrent ADO’20. Aan niets was het belang van deze wedstrijd in het spel van de gasten te merken. Een gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat de TOB-ers regelmatig te laat bij de bal waren en als deze in het bezit was, werd het balbezit veel te makkelijk weer weggegeven. Omdat ook Fortuna Wormerveer in malaise deelde, trok geen van beide teams het initiatief naar zich toe.

De openingstreffer van de bezoekers kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Uit een goede hoekschop van José Bebeto Ngeze kopte Nick Koch raak: 0-1. Dit veranderde overigens niets aan het spel. Even later kwam Fortuna Wormerveer op gelijke hoogte. Rico Griek pikte een terugspeelbal op en liet doelman Jeffrey Janssens kansloos. Deze gelijkmaker zorgde wel voor iets meer vuur in de wedstrijd en twee minuten na de gelijkmaker was het alweer 1-2. Nu was Koch de aangever op clubtopscorer Donny Geel, die de Amsterdammers met een kopbal aan de leiding bracht.

In de tweede helft zakte spel van beide ploegen naar een zeer bedenkelijk niveau. TOB zakte steeds verder in en Fortuna Wormerveer kon hierdoor met de minuut sterker worden. Een nieuwe gelijkmaker was ook het logische gevolg. Een lage voorzet van Denzel Petronia werd door Griek binnen gewerkt: 2-2. Met deze gelijke stand koos Van Twiller ervoor zijn geblesseerde aanvoerder Khalil El Maghnaoui te brengen en dat pakte ook goed uit. Hij zette Geel met een afgemeten voorzet voor doelman Booij. Een kopbal van Geel miste de juiste richting, maar werd onderweg door de attente Tim van Horn met het hoofd verlengd: 2-3.

Vlak voor tijd hield doelman Janssens de Amsterdammers op de been. Dit bleek uitstel van executie. Uit een makkelijk gegeven vrije trap kopte Griek tegen de lat, in de rebound maakte Johanser Tollenaar alsnog de 3-3. Dit leek de eindstand te worden, maar in de zeven minuten durende blessuretijd sloeg TOB toe. Het vierde kopdoelpunt van de bezoekers, de tweede voor Van Horn, leverde de bevrijdende 3-4 op.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.