Home / Algemeen / Koploper Achilles Veen straft slechte inzet Ajax duidelijk af

Koploper Achilles Veen straft slechte inzet Ajax duidelijk af

Ajax heeft in de zaterdag Hoofdklasse A de thuiszege tegen Argon niet goed vervolgd. Op bezoek bij koploper Achilles Veen ging de ploeg van trainer Jorg Smeets met duidelijke cijfers verdiend onderuit: 4-1. De Amsterdammers kwamen na rust nog knap langszij, maar in de verdere tweede helft waren de Brabanders uiteindelijk de baas.

“Een terechte nederlaag. We begonnen zo slap. De inzet miste en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Ik mis dit in meerdere duels. Het was ver onder de maat. De echte wil om te winnen ontbrak. Het besef moet er komen dat we de punten hard nodig hebben. We kunnen wel het besef hebben dat we een goede ploeg hebben, maar daar red je het niet alleen mee. Ik kijk hier voor niet alleen naar de groep, maar ook naar mijzelf”, was Smeets helder.

Al vroeg in het duel liep Ajax achter de feiten aan. Binnen de tien minuten opende Mohammed Nikbath de score voor de thuisploeg. Achilles had hierna snel in een zetel kunnen zitten, maar Sezer Selun miste vanaf elf meter. Ook in de rest van de eerste helft was de lijstaanvoerder heer en meester. Het vizier was echter niet op scherp bij Achilles dat de tweede treffer vergat te maken. “Met veel geluk bereikten we met de rust een 1-0 achterstand. Na een kwartier had het al 4-0 kunnen staan. Rolf Hazelaar hield ons op de been en was onze uitblinker voor rust”, loofde Smeets zijn doelman.

Tijdens de pauze was Smeets boos op zijn ploeg en de keuzeheer hamerde op het gebrek aan inzet en motivatie. Ajax begon hierna goed en het leverde negen minuten na rust zowaar de gelijkmaker op van Roy Deken. Door dit doelpunt raakte Achilles toch even van slag en de bezoekers hadden de gastheren in deze fase pijn kunnen doen. Het geluk ontbrak echter bij een schot van Lars Middelwijk dat uiteenspatte op de paal. Halverwege het tweede bedrijf viel het kwartje de andere kant op. Hazelaar kon een vrije trap niet voldoende wegwerken, waardoor Jeroen van Leijsen Achilles uiteindelijk op 2-1 bracht.

Het verzet was gebroken bij Ajax en hier maakte Achilles in het slotkwartier gebruik van. Door vasthouden van Berry van ’t Land ging het leer wederom op de stip. Sen Aerts maakte de eerder gemiste strafschop van Sezer Selun goed en was wel koelbloedig: 3-1. Smeets: “Je weet dan met deze tussenstand dat je een verloren wedstrijd speelt, alhoewel ik dat eigenlijk al vanaf het begin vond.” Vlak voor tijd zorgde Ronnie Reniers voor het 4-1 slotakkoord.

Door de nederlaag blijft Ajax in de kelder van de hoofdklasse bungelen. Volgende week staat de derby op bezoek bij Swift op de agenda. Een uitgelezen kans om de aansluiting met de middenmoot te houden. “Zij staan momenteel op de vijfde plek, dus dan zijn zij de favoriet. Boodschap bij ons is heel simpel: zo’n duel als vandaag mag niet meer gebeuren. Op deze manier heb je geen recht om bovenin te staan en ben je niet meer dan een middenmotor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)