Koploper AFC boekt overtuigende zege op Marken

AFC heeft zonder al te veel problemen de koppositie in de zaterdag tweede klasse A weten te behouden. De Amsterdammers kwamen tegen Marken vroeg op voorsprong en waren de gehele wedstrijd een klasse beter dan de eilandbewoners. De wedstrijd op Marken eindigde uiteindelijk in een 0-4 zege voor AFC. Doordat DVVA ook won gaan zij samen met AFC aan de leiding, het elftal van Benno Nihom heeft echter een beter doelsaldo.

De wedstrijd op Marken begon uitstekend voor de bezoekers. AFC vond in de tweede minuut al het net nadat Floris Dokkum een assist van David Weinstein afrondde. Marken was acht minuten later voor het eerst gevaarlijk. Peter Bakker kreeg een enorme kans nadat de bal vanaf recht werd voorgetrokken. AFC-Doelman Jort Berghuis was echter bij de les en redde fraai.

In het verdere verloop van de eerste helft kwam AFC amper in de problemen. De Amsterdammers speelden de bal goed rond en lieten blijken dat er deze middag weinig eer voor de thuisploeg te behalen viel. Marken hanteerde vooral de lange bal, doordat deze vaak onzuiver was leverde dit niks op. Vlak voor rust werd de voorsprong van de bezoekers verdubbeld. Nadat Marken via Bakker een mogelijkheid onbenut liet kwam AFC er razendsnel uit. De sterk spelende Wessel Westerhof speelde zichzelf vrij en werd neergelegd in de zestien. Scheidsrechter Jager kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Dokkum ging achter het leer staan en schoot zuiver raak. Met een 0-2 stand zochten beide elftallen de kleedkamer op.

Marken - AFC

In de tweede helft probeerde Marken snel de aansluitingstreffer te vinden. AFC had het heel even lastig met de thuisploeg, zo vond Bakker opnieuw doelman Berghuis op zijn weg. Niet veel later kwamen de bezoekers op 0-3 en was het duel beslist. Marken-doelman Yort Willem wist een afstandsschot niet onder controle te krijgen, AFC-topscoren Mitchel Faerber was er als de kippen bij om de 0-3 binnen te koppen.

Door de derde treffer was het geloof op een resultaat weg bij de thuisploeg en ging de bal bij AFC nog makkelijker rond. De vierde treffer kon dan ook niet uitblijven en was van grote schoonheid. Na een fraaie combinatie over veel schijven stiftte Sil Paddenburg de bal schitterend over de arme Willems heen: 0-4. Daar bleef het ook bij en zo boekte AFC een overtuigende zege op Marken. De ploeg van Benno Nihom blijft hiermee koploper in de zaterdag tweede klasse A.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Archieffoto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)