Koploper AMVJ rekent af met Monnickendam

Na twee nederlagen en een gelijkspel heeft koploper AMVJ weer een wedstrijd winnend weten af te sluiten in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Hans Schakel was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Monnickendam. De doelpunten kwamen van René Boer, Bram van der Driest en Joram Melis.

In de beginfase waren de eerste kansen voor de Amsterdammers, maar tot twee maal toe werd een kopbal van aanvoerder Bram van der Driest uit het doel gehouden. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg ook Monnickendam haar kansen, maar wist AMVJ-doelman Levien Rocha zijn ploeg op de been te houden met reddingen.

AMVJ - Monnickendam

Beide ploegen leken met een brilstand de rust in te gaan, maar vlak voor het rustsignaal wist AMVJ daar nog verandering in te brengen. In de vierde minuut van de blessuretijd zette René Boer de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na een lange bal van Imke van Moorselaar kon Boer doelman Van Haaster te omspelen en bepaalde de ruststand op 1-0.

In de tweede helft had Monnickendam weinig in te brengen. AMVJ nam pas na een uur spelen meer afstand, toen Van der Driest uit een voorzet van Chris Boer de 2-0 in het dak van het doel kopte. De thuisploeg kreeg daarna zelfs de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Van Moorselaar en de ingevallen Joram Melis stuitten op de doelman van Monnickendam.

René Boer (AMVJ - Monnickendam

Monnickendam probeerde aan het eind van de wedstrijd nog een aansluitingstreffer te maken, maar in een druk strafschopgebied schoot Donny Reugebrink de bal op de paal. De gasten bleven het proberen, maar werden in de blessuretijd nog afgetroefd door AMVJ op de counter. Een goed uitgevoerde tegenaanval van de Amsterdammers eindigde bij Melis, die op aangeven van René Boer de eindstand op 3-0 bepaalde.

AMVJ-trainer Hans Schakel was na afloop tevreden met de overwinning. “Het is fijn om weer te winnen. We hebben op de nul gespeeld en tegen Monnickendam niet veel weggegeven. Misschien is de 3-0 iets te geflatteerd, maar we hebben onszelf wel beloond voor ons doorzettingsvermogen. Gelukkig viel het deze keer eindelijk eens de goede kant op.”

Door de overwinning op Monnickendam behoudt AMVJ de koppositie in de zaterdag tweede klasse A. De voorsprong op achtervolger Marken (dat 5-1 won van DVVA) bedraagt slechts één punt. De andere concurrenten, Beursbengels (2-1 tegen Castricum) en ZOB (2-0 bij BOL), verloren allebei en volgen nu op grotere achterstand.