Koploper Beursbengels en AFC winnen in 2A

Beurbengels weet de goede lijn in de zaterdag tweede klasse A goed voort te zetten. De ploeg van Charly Olf won met 4-2 bij Castricum. AFC boekte haar eerste zege (1-0 tegen EVC) door een doelpunt van Justin Swart.

Voor AFC-trainer Wessel Colijn wordt het steeds meer puzzelen welke spelers hij moet opstellen.  En dat ius niet positief bedoeld. Deze week haakte speler nummer twaalf af. Joey Singels viel van een stilstaande scooter en brak zijn elleboog. In de warming-up haakte Ben van Kessel af en na iets meer dan twintig minuten moest Gijs Roodbeen naar de kant vanwege een hamstring blessure. Colijn: “ Ik ga me er zeker niet achter verschuilen. Ik wil het ook niet als excuus gebruiken maar erg vrolijk wordt ik er allemaal niet van.” Ondanks de personele probleem won AFC met 1-0 van EVC.  Het enige doelpunt viel vlak voor rust uit een vrije trap van Justin Swart. Colijn: “ Ik denk dat de overwinning wel verdiend is al heeft EVC ook wel wat kansen gehad maar over negentig minuten gezien zijn wij de terechte winnaar. De eerste overwinning is een feit en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Foto tom Poederbach: Emmanuel Emma's had de zege groter kunnen maken maar miste een paar kansen
Foto tom Poederbach: Emmanuel Emma’s had de zege groter kunnen maken maar miste een paar kansen

De Beursbengels hebben vandaag de derde achtereenvolgende zege behaald. Al na acht minuten was het raak, omdat spits Donny Geel heel alert tussen een verdediger en de keeper binnen kopte. Het euvel van de Bengels (hautain uitverdedigen) leidde een paar minuten later tot de 1-1. In de 20ste minuut mocht good-old Dennis Gerritsen een vrije trap nemen. Als een granaat vloog de bal in de bovenhoek. Je zou verwachten dat de bezoekers zouden doordrukken maar niks was minder waar. Een vlijmscherpe counter zette namelijk na 23 minuten weer een gelijke stand op het bod.

Jamal Lachkar scoorde twee keer voor Beursbengels

Vervolgens moest doelman Bertram de Langen een dijk van een redding verrichten, anders had de thuisploeg, vanuit het niets, toch zo maar op voorsprong kunnen komen. Toen was het de beurt aan Jamal Lachkar. Een voorzet van Tommy Janssen werd door hem, iets voorbij de tweede paal, ineens op de slof genomen. Deze vloog als een raket binnen. Vlak voor rust werd Lachkar de diepte ingestuurd en nam de bal perfect mee. De laatste man werd met een hoogstandje in de luren gelegd en vrij voor de keeper bleef hij uitermate kalm. De beheerste schuiver betekende de 2-4.

Na de pauze was het allemaal rommeliger en daardoor een stuk minder. De Bengels verzuimden, ondanks dotten van kansen, de marge te vergroten en omdat de thuisploeg ook hun, ook wel grote, kansen niet kon verzilveren bleef de ruststand tevens de eindstand. Al met al een spectaculaire eerste helft, die veel voor de tweede beloofde, maar uiteindelijk niets meer opleverde.