Koploper Diemen zonder problemen langs TOG

Diemen heeft zonder problemen van laagvlieger TOG gewonnen (5-0). Door dit resultaat blijft het elftal van Marc Stuut koploper in zondag 4F. De voorsprong op de drie achtervolgers (NFC, Martinus en Ouderkerk) bedraagt een punt.

Na nog geen vijf minuten verlengde Stobbelaar een vrije trap van Rémon van Asselt met het hoofd, de bal verdween keurig in de verre hoek. Nog geen tien minuten later was aanvoerder Kroese het eindstation van een prachtig uitgespeelde aanval en leek de wedstrijd al beslist. TOG had moeite met de vele positiewisselingen in de Diemense voorhoede en op het middenveld en aan beide kanten wisten de opkomende backs veel gevaar te stichten. Na goed doorjagen wist aanvoerder Kroese de bal te veroveren in de 16 van TOG en met de punt van zijn schoen tekende hij voor zijn tweede en Diemens derde treffer.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. Diemen leek het wel te geloven en TOG leek juist geen geloof in een stunt te hebben. Diemen werd steeds slordiger in de passing  en verzuimde zo, wederom, om een echt grote uitslag neer te zetten. De ploeg van trainer Stuut wist nog wel twee keer te scoren. Eerst scoorde Kay Minnema op aangeven van de sterk spelende Bright Owusu en tenslotte mocht Owusu zelf zijn wedstrijd bekronen met een doelpunt.

Zo blijft Diemen aan kop staan en ligt de ploeg op koers voor de eerste periodetitel in 4F. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.