Koploper OFC maakt zich na gelijkspel op voor allesbeslissende speelronde

OFC is nog altijd koploper van de Derde Divisie Zondag, maar heeft het kampioenschap mede door het gelijkspel tegen Gemert niet in eigen hand. In het uitduel kwam het team van Pieter Mulders niet verder dan een 1-1 einduitslag.

Het is nog altijd bloedstollend spannend bovenin de competitie. OFC, Hercules, ADO ’20 en Gemert strijden gezamenlijk voor het kampioenschap. Zondagmiddag stonden OFC en Gemert in een rechtstreeks duel tegenover elkaar. De spanning was dan ook aanwezig in de wedstrijd. Gedurende de eerste drie kwartier waren de verhoudingen in evenwicht. Na een half uur spelen was het Gemert dat op voorsprong kwam. Een voorzet van Willem den Dekker bereikte Ralf Kemper: 1-0. Binnen een mum van tijd trok OFC de stand echter alweer gelijk: Joël Donald zette de treffer op zijn naam.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de belangrijke overwinning, maar slaagden ze er niet in om elkaars keeper te verschalken. OFC probeerde in de slotfase er nog alles aan te doen om de 2-1 binnen te schieten, maar had de pech dat doelverdediger Stefan Tielemans telkens op de juiste plaats stond. Daardoor moesten de bezoekers genoegen nemen met een punt.

Hercules en ADO ’20 wisten wel te winnen, waardoor het puntenaantal verder naar elkaar toe is gekomen. OFC staat bovenaan met 58 punten, Hercules en ADO ’20 hebben beiden 57 punten en Gemert staat op 56. Midweeks spelen Hercules (uit tegen OSS ’20) en Gemert (uit tegen Dongen) echter nog een inhaalwedstrijd. Daardoor kunnen beide ploegen voorafgaand aan de laatste speelronde nog boven OFC komen te staan. De laatste club neemt het op maandag 6 juni om 14:00 uur thuis tegen Quick op. Hercules en ADO ’20 treffen elkaar op dezelfde dag, terwijl Gemert een uitwedstrijd speelt tegen hekkensluiter Hollandia.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC