Koploper Purmersteijn boekt kleine zege op bezoek bij VSV

Na twee nederlagen heeft Purmersteijn weer eens de volle buit gepakt in de zondag eerste klasse A. Op bezoek bij laagvlieger VSV won de ploeg van Martin van Ophuizen met 1-2. Ruben Adney en Rowin Mol zorgden ervoor dat de koploper haar voorsprong van vijf punten op nummer twee EDO wist te behouden.

Op een moeilijk bespeelbaar veld waarbij regelmatig spelers onderuit gingen was het eerste kwartier duidelijk aftasten geblazen. VSV gaf Purmersteijn weinig speelruimte en er werden verbeten duels op het middenveld uitgevochten. Het eerste wapenfeit kwam van Purmersteijn kwam er na een klein kwartiertje. Yassin el Yaakoubi kwam in kansrijke positie maar zijn schot ging rakelings over.

Foto José Mol | Yassin el Yaakoubi

Aan de andere kant kwam Purmersteijn goed weg, toen een foute breedtepass van Rowin Mol niet werd afgestraft door VSV. Ook Jake Willems en Niels Eijkenaar hadden, respectievelijk voor VSV en voor Purmersteijn, hun vizier niet op scherp. Ondanks het fel spelende VSV bleef Purmersteijn ook in de loop van de eerste helft de beter voetballende ploeg. Kort voor rust werden de bezoekers beloond. Ruben Adney profiteerde van het wegglijden van Haye Kamstra: 0-1.

Ook na de hervatting had Purmersteijn het betere van het spel. Na ruim een uur spelen werd Daniël Schermer vrij voor VSV-doelman Yorinn Albers gezet maar de sluitpost kwam als overwinnaar uit de strijd. Kort hierna kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal van Donny Klok tegen de lat. VSV rook haar kans en probeerde er een extra schepje er boven op te gooien.

Foto José Mol | Rowin Mol

Toch was het de koploper dat in de 70e minuut toesloeg. Uit een hoekschop van Robbert Jan Orij kopte centrale verdediger Rowin Mol bij de tweede paal de bal fraai binnen. Purmersteijn kreeg nog diverse kansen om de score op te voeren. Daniël Schermer, Sebastiaan Ntim en tweemaal Yassin el Yaakoubi wisten echter in kansrijke positie de trekker niet definitief over te halen.

De gastheren deden nog wat terug. Bij een vrije trap voor VSV toucheerde maakte Sebastiaan Ntim hands en kreeg de thuisploeg een strafschop. Donny Klok benutte het buitenkansje. In de allerlaatste minuut voorkwam Rowin Mol dat Purmersteijn alsnog punten verspeelde. Zo consolideerde de ploeg van Martin van Opheusden haar voorsprong in de zondag eerste klasse A.

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank: Auwel Prins
Foto’s: José Mol