Koploper SDZ verzuimt uit te lopen op concurrent

Voor de tweede week op rij heeft koploper SDZ punten laten liggen in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Kai Meeuwsse kwam in en tegen Hooglanderveen niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Enig voordeel is dat achtervolger Kampong zelf ook averij opliep.

Op bezoek bij de subtopper vergaten de Amsterdammers zichzelf te belonen, want er waren kansen genoeg. In de openingsfase werd de score geopend toen een Hooglandervener een voorzet van Mariano Olf in zijn eigen doel liep. “Het eerste halfuur was het echt een vermakelijk duel. Wij waren zwaar dominant, maar in de eindpass was het soms wat ongelukkig.” Dat Hooglanderveen na dat halfuur in een tijdsbestek van drie minuten een 2-1 voorsprong nam, kwam als een verrassing.

Eerst verwerkte verdediger Donny Kessing een lange bal niet lekker waardoor Tim van Iddekinge de 1-1 kon maken. Direct daarna was diezelfde Van Iddekinge uit een omschakeling opnieuw trefzeker. “Dan sta je erbij te kijken en denk je: wat gebeurt hier? Je voelt wat gemor in het team komen, want het loopt even niet lekker”, aldus Meeuwsse, die Raymon Lagerburg na de rust de stand gelijk zag trekken.

SDZ probeerde de druk op te voeren en een voorsprong te forceren. Een nieuw slippertje van Kessing zorgde ervoor dat Hooglanderveen weer aan de leiding kwam. Hij schampte een lange bal en gaf Brian Schimmel daarmee een vrije doortocht voor de 3-2. Een klein kwartier voor tijd bracht Evert van der Linde, uit een vrije trap van Tim Groenewoud, de bezoekers weer langszij.

“Toen speelden we al één-op-één. We waren aan het drukken en kregen een paar kansen, maar het doelpunt viel niet”, vervolgde Meeuwsse. In de allerlaatste seconden was invaller Lennart Bril op weg naar de winnende treffer. De clubtopscorer van SDZ omspeelde de doelman en week vervolgens net iets te ver uit, waardoor zijn inzet in het zijnet belandde. Slechts een puntje dus voor de Amsterdammers.

SDZ liet het hierdoor na om Kampong, dat de punten met RODA’23 deelde (2-2), op een grotere achterstand te zetten. De marge blijft drie punten. Volgende week komt FC Weesp op bezoek. Tegen de laagvlieger heeft de koploper nog iets goed te maken na de verrassende 1-0 nederlaag eerder dit seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ