Koploper Soest te sterk voor Abcoude

In het thuisduel tegen koploper Soest is FC Abcoude in de zondag tweede klasse B tegen zijn derde nederlaag op rij aangelopen. Dit puntverlies zorgt ervoor dat Abcoude nu definitief afhaakt en is terug te vinden in de onderste regionen van de tweede klasse B. En dat is een plek waar de rood-blauwen vrijwel nooit te vinden zijn.

In het begin van de eerste helft kan FC Abcoude het goed bolwerken. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor de thuisploeg. In de 4e minuut een schot van Niek Remijn dat net naast het doel van Soest gaat. Twee minuten later een goede voorzet van Martijn Groen op zijn broer Stefan Groen. Die kan net niet bij de bal. In de 9e minuut is het Martijn Groen die een schot op doel van Soest lost. Zijn inzet is geen probleem voor keeper Diango Alvarez van Soest.

Loek Schings zet voor en Jomey Kappenberg maakt het hem moeilijk

Maar ook Soest laat zich regelmatig voor het doel van Abcoude zien. In de 27e minuut een hard schot van Ali Coban dat rakelings over het doel van Abcoude gaat. Langzaam maar zeker lijkt een 0-0 ruststand in zicht te komen. Maar in de 36e minuut slaat Soest dan toch toe. Een prima aanval over de rechterkant. Jomey Kappenberg rukt op en zet de bal voor. Daar staat Gerdo Kuenen helemaal vrij. Hij kan de bal via het hoofd terug leggen op Maarten Jan Belt, die simpel afrondt (0-1).

Vlak voor rust komt Soest zelfs op een 0-2 voorsprong. Ditmaal is het Glenn Merkenij die over links goed doorkomt. Vrijwel vanaf de achterlijn legt hij de bal terug binnen de zestien meter van Abcoude. En daar weet Ali Coban wel raad mee.

Niek Remijn over de vleugel

In de rust wisselt FC Abcoude. Fabian van de Bunt blijft achter in de kleedkamer en Ron Weber vervangt hem. FC Abcoude probeert aan het begin van de tweede helft aanvankelijk nog aansluiting te krijgen. Maar het is opnieuw Soest dat al snel tot scoren komt. In de 50e minuut vanaf de rechterkant een prima voorzet van Ali Coban. De meegelopen Majid Ghaddari kan de bal met een snoekduik achter keeper Jeffrey IJmker van Abcoude plaatsen (0-3).

Abcoude zit er doorheen. De ploeg gelooft nauwelijks nog in een goede afloop van de wedstrijd. In de 61e minuut een dubbele wissel bij Abcoude. Jeroen Püttmann en Gio Leeflang verlaten het veld voor Loek Schings en Koen Kromhout. De thuisploeg komt af en toe voor de goal van Soest. Het zijn niet meer dan kleine speldenprikken. De beste mogelijkheid is er voor Martijn Groen in de 69e minuut als hij alleen op keeper Alvarez van Soest af kan gaan. In plaats van te schieten, probeert hij de keeper te omspelen. En dat gaat mis.

Gio Leeflang met Jomey Kapppenberg

Toch komt Abcoude in de 83e minuut dichterbij. Martijn Groen is in de zestien meter onderuit getrokken. En dat is de goed leidende scheidsrechter Van Loen niet ontgaan. Hij wijst resoluut naar de elf meter. Loek Schings schiet de bal keihard in de kruising (1-3). Twee minuten later heeft Soest alweer gescoord. Ditmaal is het invaller Dylan Meyer die de bal kan inschieten (1-4). Niet lang daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.

Door deze overwinning staat SO Soest nu stevig aan kop. Abcoude is inmiddels weggezakt naar een 12e plaats. Alleen Legmeervogels en Nieuw Utrecht staan daar nog onder. Volgende week voor Abcoude een cruciaal duel in Uithoorn. Dan speelt de ploeg tegen Legmeervogels. Die wedstrijd moet dan echt wel worden gewonnen. Soest ontvangt Nieuw Utrecht en lijkt bij winst zeker van de eerste periodetitel.