Home / Algemeen / Koploper Soest veel te sterk voor Abcoude

Koploper Soest veel te sterk voor Abcoude

De koploper van de zondag tweede klasse B, SO Soest, was  zondag duidelijk een maatje te groot voor een toch wel weer door blessures en een enkele schorsing gehavend FC Abcoude. Na negentig minuten speeltijd stond er een verdiende 3-0 overwinning op het scorebord. En op die zege viel niets af te dingen. Soest was de duidelijk de betere ploeg. FC Abcoude moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen.

Vanaf het eerste fluitsignaal laat SO Soest zien dat het vandaag wil winnen. De ploeg van trainer Aad van den Berg staat bovenaan en heeft zijn zinnen gezet op promotie naar de eerste klasse. In dit thuisduel kan men zich gene misstap veroorloven. Soest is de aanvallende ploeg. In de vierde minuut van de wedstrijd een eerste mogelijkheid voor Soest. Uit de draai kan Majid Ghaddari uithalen richting het doel van Abcoude. De inzet is onvoldoende zuiver en keeper Jeffrey IJmker kan de bal gemakkelijk stoppen.

Foto Rob Baarda: Majid Ghaddari over de knie bij Tom Pouw
Foto Rob Baarda: Majid Ghaddari over de knie bij Tom Pouw

Af en toe kan Abcoude iets terug doen. Een hard schot van Immanuelson Duku wordt in de tiende minuut goed geblokt door Gido de Hiep. De corner levert voor Abcoude niets op. In de 19e minuut opnieuw een snelle aanval van Soest. Majid Ghaddari legt de bal terug op Maarten Jan Belt. Die haalt uit, maar zijn schot verdwijnt over het doel van Abcoude. Twee minuten later een vrije trap van Soest. Vanaf de linkerkant van het veld wordt de bal ingezet richting de doelmond. Verdediger Dennis Gaal krijgt de bal verkeerd op het hoofd, waardoor deze naar achteren doorschiet. De paal brengt redding voor Abcoude. Vanuit de rebound wordt ingeschoten maar de bal wordt tot corner verwerkt.

Foto Rob Baarda; Een spaarzaam moment voor het doel van Soest
Foto Rob Baarda; Een spaarzaam moment voor het doel van Soest

Tussen de 35e en 42e minuut een wat sterkere fase voor Abcoude. De ploeg weet zich enigszins onder de druk van Soest uit te voetballen. Er zijn wat mogelijkheden. Eerst een schot van Duku dat smoort in de verdediging van Soest. Niet lang daarna een vlotte aanvallende combinatie tussen Duku en Michael Amoafo. Die laatst kan gericht uithalen, maar keeper Diango Alvarez is attent verwerkt de bal tot corner.

Vlak voor rust weet SO Soest dan toch op voorspring te komen. In de 42e minuut is het Maarten Jan Belt die de thuisploeg fraai op een 1-0 voorsprong zet. Met deze stand op het bord gaan de ploegen aan de thee.

Foto Rob Baarda: Terence Koswal in achtervolging op Dylan Meyer
Foto Rob Baarda: Terence Koswal in achtervolging op Dylan Meyer

Tijdens de rust moet Michael Amoafo wederom geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hij wordt vervangen door Dennis Ofori Ata. Ook in de tweede helft in Soest de bovenliggende partij. Gedurende het eerste kwartier in de tweede helft komt Abcoude niet tot bij het doel van de tegenstander. Abcoude wisselt in de 68e minuut. Jorn v.d. Heuvel en Loek Schings verlaten het veld. Voor hen komen Martijn Groen en Mark van Lith.

Met de dubbele wissel is Abcoude een moment de organisatie kwijt. Soest profiteert daar meteen van. Een snelle opgezette aanval zorgt ervoor dat Majid Ghaddari de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kan zetten. Vijf minuten later is het dan alweer raak voor Soest. Een fraaie combinatie tussen Dylan Meyer en Majid Ghaddari. De bal wordt ingeschoten en komt vanaf de lat weer terug in het veld. Daar staat Ali Coban die de bal daarna simpel kan intikken (3-0). De wedstrijd is beslist.

In de slotfase nog wat speldenprikken van Abcoude. Een bijna identieke situatie als bij de derde goal van Soest. Alleen nu wordt de bal vanuit de rebound door Martijn Groen over gekopt. Vlak voor tijd schoten van respectievelijk Martijn Groen en Duku. Maar de schoten worden gestopt of gaan naast het doel van Soest. De goed leidende scheidsrechter De Groot, die gele kaarten op zak kon houden, vindt het dan welletjes,

Abcoude verdedigt

Abcoude zakt door het verlies naar de 11e plaats in de ranglijst, omdat naaste concurrent United/DAVO thuis wel weet te winnen van Buiksloot. SO Soest verstevigt de koppositie doordat VVIJ uit IJsselstein in en tegen Weesp verliest. Soest lijkt op weg naar een titel en FC Abcoude moet serieus oppassen voor degradatie. De komende weken worden bijzonder spannend.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Verslag en foto’s Rob Baarda

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)