Martinus goed uit de startblokken in 2023

Koploper Sporting Martinus maakt geen fout tegen Hooglanderveen

Daar waar andere ploegen in 2b een uitglijder maakten tegen Hooglanderveen, maakte Sporting Martinus zondagmiddag geen fout. Het boekte een regelmatige overwinning (3-0) dankzij een officieuze hattrick van Ralph Jurka. Scheidend coach Tom Verhoek kan tevreden terugblikken op de belangrijke zege. Met deze uitslag veranderde niets aan de rangschikking van Martinus. Het is en blijft koploper.

Tom Verhoek wijzigde zijn equipe in vergelijk met het laatste gelijkspel voor de winterstop tegen SCPB’22 op twee plaatsen. Bo de Bruin keerde weer terug na afwezigheid, maar moest Siem Klok missen. In de oefenwedstrijd tegen Legmeervogels viel Klok gebleseerd uit. Tegen een verder compleet Martinus kon Hooglanderveen eigenlijk geen partij bieden in Amstelveen.

“We waren erg goed aan de bal, het hele team speelde zeer solide. Dat was ook wel nodig, gezien de speelwijze van de tegenpartij. Hooglanderveen is handig in de omschakeling en dat hebben wij als team goed in de kiem gesmoord”, vond Verhoek.

Martinus kwam al vroeg op een voorsprong. Op aangeven van Luca Misimo kon Ralph Jurka de 1-0 binnenschieten. Martinus-trainer Verhoek zag zijn ploeg al halverwege op een regelmatige en makkelijke zege afkoersen: “We speelden goed en gaven Hooglanderveen eigenlijk geen kans(en). Ik ben soms best wel kritisch, maar vandaag alle complimenten. Goed veldspel, veel rust aan de bal en we gaven verdedigend niets weg. We durfden te voetballen en vonden elkaar ook makkelijk. Na rust gooide Jurka het duel in het slot met een weergaloos doelpunt. Uit een ingooi nam hij de bal ineens op de schoen in de verre hoek (2-0)”.

Het wedstrijdbeeld was wel duidelijk. Martinus bleef de beter voetballende ploeg. Verhoek: “Hooglanderveen miste een strafschop bij een 2-0 stand. De speler gleed weg en zo ging die kans verloren. Sem van Bruggen maakte na drie kwart wedstrijd met zijn actie op de flanken de bal goed vrij voor een voorzet. Van Bruggen zorgde met zijn assist bij de tweede paal dat Jurka voor de derde keer deze middag de handen in de lucht mocht: 3-0”.

Met nog ruim tien minuten op de klok was de strijd gestreden. Hooglanderveen maakte geen aanstalten meer en Martinus is in 2023 uitstekend begonnen.

Dankzij puntverlies van de naaste concurrenten en een afgelaste wedstrijd van SDPB’22 zitten de Martinianen nog iets steviger in het zadel in de strijd om de titel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)