Koploper Waterwijk de sterkste in Almeerse derby

Waterwijk heeft de koppositie in zaterdag derde klasse C verstevigd. De ploeg van Ed Otten maakte op eigen veld geen fout door in de Almeerse derby middenmoter Buitenboys met 1-0 te verslaan.

In de eerste helft ging het op en neer. Beide ploegen kregen een paar aardige mogelijkheden om iets aan de score te doen. Binnen een minuut dwong Mike van Pareen Buitenboys-doelman Du’ain le Blanc tot een redding. Ook mikte Dennis Verwer uit een vrije trap over. Aan de andere kant kwamen Rowdy Moorman en Gianni Rellum niet tot scoren namens de gasten uit Almere-Buiten.

In het begin van de tweede helft was het wel raak. Mitch Vogel opende de score voor Waterwijk: 1-0. Buitenboys ging vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker. Schoten van Moorman en Victor Adu waren echter een eenvoudige prooi voor Waterwijk-keeper Gianni Hermans. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een enorme mogelijkheid op de 1-1. Waterwijker Jimmy de Haas ging in de fout, waar Adu van kon profiteren. Hij bracht Buitenboys-topschutter Michael Buth in stelling, maar de aanvoerder liet deze niet te missen kans onbenut.

Ook van een rode kaart voor Mark Heeres in blessuretijd kon Buitenboys niet profiteren, waardoor de 1-0 stand op het scorebord bleef staan. Bovenop deze zege zag Waterwijk ook achtervolger Altius verliezen van de nieuwe nummer twee BFC, waardoor de voorsprong is opgelopen naar vier punten. Buitenboys staat op een tiende plaats, op twee punten boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C

Verslag: Nick Assenberg
Archieffoto: Herman de Wit