Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

Koploper Zeeburgia vijf punten los na winst op Abcoude

In de zondag tweede klasse B heeft Zeeburgia de voorsprong op haar concurrenten weten te vergroten. In en bij Abcoude zegevierde het elftal van Reda Achkari met 3-2 van de plaatselijke FC. Aanvoerder Gino Piqué was met een laat doelpunt de matchwinner.

Vanaf de eerste minuut maakten de weersomstandigheden het voetballen haast onmogelijk op het zware hoofdveld van Abcoude. Toch kwamen de bezoekers uit Amsterdam-Oost in de openingsfase een aantal keer goed weg toen Abcoude via Gioney Capello, Michael Amoafo en Loek Schings een aantal keer dichtbij de openingstreffer was. Zeeburgia doelman Eric Antwi stond echter z’n mannetje en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant van het veld toonde Zeeburgia haar effectiviteit. Het eerste schot van de koploper werd nog gestopt door Jeffrey IJmker, maar in de rebound schoot Yahmyl Logali beheerst binnen: 0-1. Na de openingstreffer ging het alleen maar harder regenen en de ploegen op het veld moesten, al dan niet noodgedwongen, vaak gebruik maken van de lange bal. Veel kansen leverde dat niet meer op en daardoor kon Zeeburgia met een voorsprong gaan rusten.

Na de rust was het waterballet inmiddels compleet, maar de omstandigheden zorgden ervoor dat zowel Zeeburgia als Abcoude alles in de strijd moesten gooien om uiteindelijk als winnaar van het veld te kunnen stappen. Zeeburgia leek twintig minuten na rust de wedstrijd voortijdig te beslissen toen Saiffeddine El Abid op een paar meter van het doel de 0-2 kon binnen tikken. De wedstrijd werd in korte tijd echter op zijn kop gezet. Eerst was het Michael Amoafo die de verdediging van Zeeburgia zijn hielen liet zien en knap afrondde en niet veel later bracht Niek Remijn met een intikker de stand weer op gelijke hoogte. Abcoude leek de wedstrijd zelfs om te draaien, maar de 3-2 van Jeroen Puttmann werd afgefloten voor buitenspel. Aan de andere kant viel de winnende treffer van Zeeburgia enigszins fortuinlijk. Een hoge bal van aanvoerder Gino Piqué werd gedragen door de wind en belandde over IJmker in het doel van Abcoude. Een slotoffensief van de thuisploeg bracht niet het gewenste resultaat en hierdoor kon Zeeburgia met een 2-3 overwinning van het veld stappen.

De winstpartij van Zeeburgia kreeg extra glans doordat zowel Pancratius als DCG verloren. De mannen van Achkari hebben nu een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Pancratius. Abcoude zakte door de nederlaag naar een negende plaats.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!