Kopschopper Badhoevedorp gearresteerd na duel met VVH/Velserbroek

De bekerwedstrijd tussen VVH/Velserbroek en zondag vijfdeklasser Badhoevedorp is vijf minuten voor tijd, bij een 6-0 stand, gestaakt. Een aanvaller van Badhoevedorp, ging door het lint en trapte tegen het achterhoofd van Velserbroek-speler Jur Swier aan. De dader werd na afloop door de politie meegenomen.

Het duel was allang beslist toen de dader besloot een extra tikje uit te delen tegen Swier. “Nog geen twee seconden later kwam er een waas voor zijn ogen en gaf hij zelfs een trap tegen het achterhoofd”, zag Badhoevedorp-trainer Patrick de Meijere. “Direct renden mensen het veld op, gelukkig hield de scheidsrechter iedereen uit elkaar.”

Swier was gelukkig bij bewustzijn en werd bijgestaan door twee spelers van Badhoevedorp, totdat hij voor de zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis is gegaan. De dader kon met rood inrukken en eenmaal terug uit de kleedkamer werd hij direct staande gehouden door een politieman in burger, die bij het duel aanwezig was. Vlak daarna werd de aanvaller afgevoerd naar het politiebureau. De Meijere heeft zijn speler niet meer gesproken. “En dat hoef ik ook niet. Dit mag niet gebeuren. Iemand die zoiets doet, bij een 6-0 achterstand, hoort niet op het voetbalveld thuis.”

De Meijere zal in gesprek gaan met het bestuur van Badhoevedorp en bovendien contact opnemen met VVH/Velserbroek. De zaak laat hij verder aan de KNVB en politie over. “Maar ik ga er wel voor zorgen dat hij nooit meer zal voetballen bij Badhoevedorp.”

Foto: Voetbal in Haarlem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)