Imar Kort

Kort (Zeeburgia) vertrekt naar Zuidvogels: “Miste de uitdaging”

Imar Kort zegt Zeeburgia na twee jaar vaarwel. De aanvaller maakt een overstap naar Zuidvogels dat in de top van de eerste klasse speelt. “Ik heb het de afgelopen twee seizoenen bij Zeeburgia goed naar mijn zin gehad, maar miste momenteel de uitdaging. Bij Zuidvogels ga ik weer een stapje hogerop”, vertelt Kort.

Turbulente periode

Kort kwam in de zomer van 2018 bij de Amsterdammers terecht. “Destijds kwam ik nieuw bij de club, waardoor ik mezelf extra moest bewijzen. Op een gegeven moment waren zo weinig spelers overgebleven, dat we voortdurend met jongens uit de jeugd speelden. Het ging toen gewoon niet meer, waardoor we degradeerden.” Het jaar erop ging het echter niet veel beter, want dit seizoen deed Zeeburgia opnieuw onderin mee. “Het tweede seizoen was eerlijk gezegd hetzelfde verhaal. Er waren opnieuw een aantal jongens die midden in het seizoen stopten, waarna wederom een beroep werd gedaan op de jeugd. Daardoor stonden we ook dit seizoen bij de onderste plaatsen.”

Ondanks de moeizame jaren houdt Kort een positieve gedachte aan Zeeburgia over. “Ik heb in Amsterdam absoluut een mooie periode gehad, waarin ik veel heb geleerd. De afgelopen twee seizoenen had ik twee geheel verschillende trainers die mij een hoop hebben bijgebracht. Spijt van mijn overstap naar Zeeburgia heb ik dan ook absoluut niet. We hebben twee bewogen jaren meegemaakt.”

Nieuwe uitdaging

De vereniging wist Kort niet te overtuigen om volgend seizoen te blijven. “Zeeburgia stapt over naar de vierde klasse zaterdag en dat vind ik voor mezelf te laag. De club heeft me de mogelijkheid geboden om dispensatie aan te vragen, waardoor ik in de Onder-21 kan meespelen, alleen Zuidvogels kwam al vroeg in het seizoen met interesse. Persoonlijk voelde het direct goed, want het is een uitstekende vereniging die eerste klasse speelt. De club deed dit seizoen bovenin mee, wat helemaal mooi is meegenomen. Of ik daar zeker ben van een basisplaats? Dat wordt ook weer een concurrentiestrijd, maar daar houd ik van.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zeeburgia

Willems verlaat Zeeburgia: “Had geen oren naar de zaterdag”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)