Willems verlaat Zeeburgia: “Had geen oren naar de zaterdag”

Menno Willems en Zeeburgia gaan per direct uit elkaar, zo meldde de Amsterdamse voetbalclub woensdagmiddag. De hoofdtrainer stond sinds afgelopen zomer aan het roer van de zondagselectie, maar mede door de verhuizing naar de zaterdag verlaat Willems de club en gaat Zeeburgia op zoek naar zijn opvolger.

Teleurstellend seizoen

Willems sprak de afgelopen weken meermaals met het bestuur van de vereniging. “De zondagselectie van Zeeburgia wordt zoals bekend opgeheven en doorgeschoven naar de zaterdag. Daar had ik in principe geen oren naar”, zo legt Willems zijn keuze voor het vertrek uit. “Vervolgens hebben we intern gekeken of ik bij Zeeburgia zaken in de jeugd kon oppakken, maar daar zijn we gewoon niet uitgekomen.”

De oefenmeester beleefde afgelopen seizoen een lastig jaar in de tweede klasse met een dertiende plaats in de competitie. “Afgelopen seizoen was natuurlijk redelijk teleurstellend als je uitsluitend naar de resultaten kijkt, maar we hadden met de gehele zondagselectie absoluut het gevoel dat we meer eruit konden halen. Met dat in het achterhoofd is het spijtig dat de zondag wordt opgeheven.”

Nieuwe uitdagingen

De trainer ziet de toekomst echter positief tegemoet. “Momenteel ben ik in gesprek met wat oude Ajax-spelers met wie ik heb samengespeeld. Het lijkt ons interessant om iets op te zetten voor jeugdvoetballers, al staat dit nog in de kinderschoenen. We willen het niveau van de spelers bij amateurclubs graag wat omhoog krikken. Dan gaat het vooral om basiskwaliteiten die spelers moeten hebben om het spel te beoefenen. We gaan zien of de brainstormsessies tot een vervolg leiden.”

Bovendien hoopt Willems komend seizoen bij een nieuwe club aan de slag te gaan. “Het trainerschap is wat mij betreft het mooiste wat er is, aangezien ik dan een team naar mijn hand kan zetten. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je een bepaalde visie van de club kunt neerzetten, waardoor je altijd een doorstroom hebt vanuit de jeugdafdeling naar de senioren toe. Dat vind ik een leuke uitdaging waarmee ik ook volgend jaar graag aan de slag ga”, aldus Willems.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zeeburgia

Zeeburgia stapt na 100 jaar over van zondagvoetbal naar zaterdagvoetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)