Koude douche voor RODA’23 tegen medepromovendus Quick 1890

De eerste competitiewedstrijd na de terugkeer in de zondag tweede klasse B is er eentje die ze bij RODA’23 snel willen vergeten. De ploeg van Bnar Toofeek ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Quick 1890, dat net als de Bovenkerkers afgelopen seizoen uit de derde klasse promoveerd.

“Ik zag niet de ploeg die ik tijdens de beker wel heb gezien”, klonk het duidelijk bij Toofeek. “We waren gehavend met twee schorsingen, een blessure en jongens die de hele week ziek zijn geweest. Dat zijn allemaal smoesjes, want wanneer je als speler op het veld staat, moet je alle dingen vergeten zijn en beleving tonen.”

Met twee doelpunten was de Amersfoortse spits Pim Kers een ware plaaggeest voor de thuisploeg. Sander van Amstel nam de andere treffer voor de thuisploeg op zich. Voor de rest was Toofeek niet echt onder de indruk van Quick 1890. “Quick speelde niet heel goed, alleen hun spits maakte het ons erg moeilijk. Op dit niveau worden kansen meteen afgemaakt. Dit was een harde kennismaking met de tweede klasse.”

Toch ziet de oefenmeester na de eerste nederlaag nog geen reden tot paniek. Er zijn immers nog 25 wedstrijden te spelen om uit de problemen te blijven. “We moeten het niveau dat we in de districtsbeker haalden, zien te evenaren. Dan gaan we zeker punten pakken.” Daarvoor krijgen de Bovenkerkers op bezoek bij Elinkwijk een nieuwe kans.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)