Kozakken Boys opnieuw maatje te groot voor De Dijk

Ook in de thuiswedstrijd tegen het geroutineerde Kozakken Boys is De Dijk er niet in geslaagd punten te pakken. De tweededivisionist ging op eigen veld met 0-3 onderuit. Twee van de drie doelpunten vielen uit een strafschop.

Doelman Roy Pistoor ontpopte zich tot aardige sta-in-de-weg voor Kozakken Boys. Al vroeg in de wedstrijd weerhield hij achtereenvolgens Ahmed El Azzouti, Leon Bot, Ahmad Mendes Moreira en Abdulsamed Abdullahi van het scoren. Drie minuten voor de rust moest de sluitpost alsnog capituleren. Een inzet van Abdullahi wist hij te keren, maar de rebound van Mendes Moreira was hem teveel: 0-1.

Tot dat moment lukte het de Amsterdammers alleen om via Jack Tuyp licht gevaar te stichten. Kozakken Boys was sterker, al bleef de thuisploeg lang in leven. Invaller Lars Raaijen, als vervanger van Tuyp, hoopte hiervan te kunnen profiteren, maar zijn inzet verdween naast het vijandelijke doel. Twintig minuten voor tijd moest De Dijk echter met tien man verder, nadat Robert Verschraagen bij de ontsnapte Mendes Moreira aan de noodrem trok en dit met een rode kaart moest bekopen.

In de 79ste minuut kregen de gasten uit Werkendam een strafschop nadat El Azzouti onderuit werd gehaald door rechtsback Tony Tol. De aanvaller ging zelf achter de bal staan, zag zijn strafschop gekeerd worden door Pistoor en maakte dit foutje in de rebound goed: 0-2. En alsof het nog niet genoeg was, wees scheidsrechter Dröge in de blessuretijd opnieuw naar de penaltystip na een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Nu nam Mendes Moreira de verantwoordelijkheid op zich, miste ook, maar was er in de rebound op tijd bij om de 0-3 eindstand op het scorebord te brengen.

De Dijk kon weinig tegenstand bieden en mocht doelman Pistoor dankbaar zijn dat er geen grotere uitslag werd neergezet door Kozakken Boys. De ploeg van Jochem Twisker is door de nederlaag wel weer naar de vijftiende plek gezakt. Die plaats betekent aan het eind van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.