Kranendonk (Amstelveen) ondanks matige voorbereiding vol vertrouwen

Amstelveen Heemraad-trainer Mark Kranendonk is niet tevreden over het verloop van de voorbereiding. De oefenmeester beleefde met zijn selectie geen vlekkeloze oefencampagne, kon nog niet over zijn beoogd basiselftal beschikken en verloor drie keer in de beker. Toch heeft Kranendonk veel vertrouwen in een goed verloop van de competitie.

Amstelveen verloor haar drie bekerwedstrijden; DCG, Aalsmeer en ZSGOWMS waren te sterk voor de kersverse tweedeklasser. Kranendonk: “Ik ben absoluut niet tevreden over onze oefencampagne. Net als in de afgelopen twee seizoenen misten we teveel spelers tijdens cruciale momenten en is de voorbereiding niet vlekkeloos verlopen. Zo hebben we, door alle midweekse wedstrijden, nog geen volledige week kunnen trainen. We zijn aan de slag gegaan met de beschikbare middelen, helaas is dit in de beker niet voldoende gebleken. Maar er is zeker geen paniek, ik heb voldoende aanknopingspunten gezien en kan weer over de volledige groep beschikken. Ik heb dan ook veel vertrouwen in een goede start van de competitie.”

Amstelveen werd vorig jaar met grote overmacht kampioen in de derde klasse en komt in het nieuwe seizoen uit in de Amsterdams getinte tweede klasse A. Kranendonk: “Wij hebben twee jaar hard gewerkt om dit te bereiken en hebben veel zin in de start van de competitie. De zaterdag tweede klasse A is een lastige poule waarin veel teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Vorig seizoen hebben wij gezegd dat we bij de eerste vijf-zes ploegen willen eindigen. Aangezien onze selectie redelijk intact is gebleven blijven we bij deze doelstelling en gaan we hier niks van terugdraaien.”

Zaterdag start de competitie en staat er in 2A direct een mooi affiche op het programma. In Amstelveen werken AMVJ en Amstelveen de eerste streekderby van het jaar af. Kranendonk: “In deze fase van het seizoen zijn we vooral met onszelf bezig. Ik kan de kracht van AMVJ dan ook niet goed inschatten. Wij hebben iedereen weer beschikbaar en zullen met een hele ander elftal spelen dan afgelopen weekend tegen ZSGOWMS. Ik ga geen voorspelling geven voor de wedstrijd tegen AMVJ. We zullen aan elkaar gewaagd zijn en hopen natuurlijk op een goed resultaat.”

Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!