Kruijt bezorgt KDO periodetitel

Feest in De Kwakel waar de plaatselijke trots, KDO, de  tweede periodetitel in de wacht sleepte door P en T  met 4-1 te verslaan. Lange tijd keek de ploeg van trainer Raymond de jong tegen een 0-1 achterstand aan. Op dat moment was naaste buur RKAV periodekampioen. Aanvaller Rick Kruijt zorgde er met een hattrick voor dat het toch nog feest werd.

Het duurde tot ver in de tweede helft voordat de ploeg van De Jong eindelijk liet zien waar ze toe in staat zijn. Op dat moment stond P en T op een 0-1 voorsprong. Een treffer die al in de eerste helft was gevallen. De periodetitel was op dat moment ver weg. In een korte periode vielen er ineens vier wonderschone treffers te noteren meteen 4-1 zege tot gevolg en de nacompetitie in het vooruitzicht.

De grote man was aanvaller Rick Kruijt die drie treffers voor zijn rekening nam. Trainer De Jong zei na afloop tegen Rick FM: “Zo slecht spelen en dan zulke schandalig mooie goals. Ik heb het nog nooit meegemaakt”.  Meer dan een uur liep het voor geen meter bij de thuisploeg. Het zullen de spanningen geweest zijn. Pas na de 0-1 (in de 35ste minuut door Boulika) wierp de ploeg een beetje de zenuwen van zich af. De Jong: “De spanning was enorm. Ik zag bij mijn ploeg de raarste dingen. Ballen zomaar wegrammen, geen overleg in de opbouw. Ik heb in de rust niet veel gezegd. Dat heeft op dat moment niet zoveel zin. Heb alleen een paar dingen gezegd om ze mentaal weer op het juiste pad te zetten en dan maar hopen op een ommekeer.”

En die ommekeer kwam er . Al was het nog lang wachten tot dat ook daadwerkelijk een doelpunt opleverde. Pas twintig minuten voor tijd bak Kruijt de ban met zijn drie treffers in ene kort tijdsbestek. Tot tweemaal toe ronde hij op aangeven van Joeri Stange prachtig af. Tweemaal vloog de bal in de kruising en zijn derde treffer was er eveneens eentje om in te lijsten.

Toen iedereen het feestje al aan het vieren was viel er nog een wonderschone treffer. Jelle de Jong volleyde vanaf twintig meter de bal in één keer in het net. Volgens omstanders een treffer die je zelden tot nooit op de (amateur) velden ziet. Die treffer zorgde er voor dat het publiek het saaie eerste uur van de wedstrijd snel vergeten was.

Foto’s: Jaap Maars