Kubilay Koylu helpt De Dijk aan verdienstelijk punt bij DOVO

De Dijk is het nieuwe jaar goed begonnen. De ploeg van Kees Oostermeijer speelde knap met 1-1 gelijk bij subtopper DOVO. Kubilay Koylu bezorgde de Amsterdammers een punt. Hierdoor is De Dijk ook van de laatste plaats in de Derde Divisie zaterdag af.

“Je ziet dat het steeds beter gaat. We spelen niet voor niets gelijk tegen Quick Boys, DOVO en winnen van ASWH”, zegt Koylu. Deze puntendeling noemt de negentienjarige aanvaller vooral een ’teamprestatie’. “Het was een mooie pot, we hebben er keihard voor gestreden. Afgelopen week ook heel hard getraind. Ik ben blij dat ik met mijn doelpunt belangrijk kon zijn.”

Na dertien minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan. Simon van Zeelst kopte raak uit een vrije trap van Kesly den Haag. Zo’n twintig minuten later trok De Dijk de stand gelijk. Door een diepe bal van Bilal Amarzagouio – die vanwege een gebroken neus met een masker speelde – kon Koylu op doelman Rodney Ubbergen afgaan en de 1-1 op het scorebord brengen. Het gaf de Amsterdammers vertrouwen. Vlak voor tijd kreeg Koylu zelfs een goede mogelijkheid op de 1-2, maar liet deze onbenut.

Het 1-1 gelijkspel was volgens Koylu een terechte uitslag. “Dat is voor ons een hele mooie prestatie”, vervolgt de aanvaller. De Dijk heeft de rode lantaarn (op doelsaldo) overgedragen aan Achilles’29. Samen met Eemdijk staan drie ploegen met acht punten uit zeventien wedstrijden onderaan. Desondanks blijft Koylu vol vertrouwen. “Het doel is nog altijd handhaving. Wij komen eraan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.