Home / Algemeen / Kumar (AMVJ) heeft geleerd van vorig seizoen: “Heb het nu niet hard uitgesproken”

Kumar (AMVJ) heeft geleerd van vorig seizoen: “Heb het nu niet hard uitgesproken”

Met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden is zaterdag tweedeklasser AMVJ beter uit de startblokken gekomen dan vorig seizoen. Destijds duurde het tot eind oktober voor de eerste driepunter. Uit dat seizoen heeft trainer Ricky Kumar ook geleerd niet te vroeg te hoog van de toren te blazen. Toch hoopt de oefenmeester na een tegenvallende achtste plek nu wel mee te kunnen doen in de top.

In aanloop naar dit seizoen haalde Kumar een wedstrijd van de vorige jaargang aan: Arsenal-uit. Vanwege een smalle selectie en personele problemen moest hij een verdediger (Dennis Frijn) laten keepen en twee aanvallers (Lionel Grootfaam en René Boer) als verdedigers opstellen. ‘Als wij echt iets willen, moet er iets veranderen’, was zijn boodschap aan het bestuur. Het licht werd op groen gezet om de selectie uit te breiden. Dat moesten wel ’type AMVJ’-spelers zijn, wat hij vond met een aantal oude bekenden van AFC. “Dat zijn jongens die aardig kunnen voetballen en het ook in zich hebben om hard te werken.”

Ondanks een bredere selectie van 28 spelers heeft Kumar nog geen twee weken achter elkaar met dezelfde elf kunnen spelen. Dat gaat zaterdag tegen OFC ook niet gebeuren. De oefenmeester blijft zoekende naar de juiste balans en de juiste posities voor bepaalde spelers. “Het ligt allemaal best dicht bij elkaar, ik ben er nog niet uit. Het is lastig: sommige jongens zijn er door hun werk af en toe niet, moet je dan consequent zijn? Daar hebben we het met de spelers over gehad. Of dat een aantal belangrijke spelers twee maanden naar Mallorca is geweest om te zuipen”, legt Kumar uit. Bovendien moet hij aanvoerder Chris Boer de rest van het seizoen missen vanwege een zware knieblessure. “Dat is een grote aderlating voor ons.”

Na zijn contractverlenging sprak de oefenmeester uit met de Amstelveners naar de eerste klasse te willen gaan. Daar is hij nu een beetje op teruggekomen, want wat heeft AMVJ te zoeken in de eerste klasse? “Helemaal niks”, antwoord hij gelijk. “En wat hebben wij over twee/drie jaar in de eerste klasse te zoeken? Ook helemaal niks. Het verschil met de A1, B1 en C1 is te groot. Maar wij houden wel van een feestje en willen bovenin meedoen.”

Vorig seizoen lukte het AMVJ bijna een prijs te bemachtigen. Op één punt werd de tweede periodetitel misgelopen. Het verschil met de eerste en derde periode was alleen erg groot, waarin AMVJ erg tegenvallend presteerde en in de eindstand als achtste finishte. Dat terwijl Kumar vooraf riep voor het kampioenschap te gaan. “Daar heb ik wel een beetje van geleerd. Daarom heb ik het nu niet hard uitgesproken, maar wij moeten voor de top-5 gaan en strijden voor een periodetitel. Met deze jongens moet dat echt een keer gebeuren.”