Kurtkaya (Eendracht’82) woedend na gestaakt duel tegen Sloterdijk

Het duel in de vijfde klasse C tussen Sloterdijk en Eendracht’82 werd zondag tien minuten voor tijd gestaakt. Op dat moment stond het 2-2 en hadden beide teams al een rode kaart ontvangen. Het wegsturen van Eendracht’82-trainer Medet Kurtkaya en zijn assistent waren de reden om het duel te staken.

Kurtkaya: “De rode kaarten waren meer dan terecht en er hadden er misschien nog wel meer kunnen vallen, maar ik heb me constant rustig gedragen. Tien minuten voor tijd vroeg ik de scheidsrechter om uitleg naar aanleiding van een beslissing. Hij stuurde toen mijn assistent weg. Die heb ik gelijk over de afrastering laten stappen. Toen ik me omdraaide moest ik ook ineens weg. Ik vroeg hem waarom, maar kreeg geen uitleg. Als hij me gewoon gezegd had waarom ik weg moest dan had ik dat gedaan. Ik kreeg gewoon geen reden te horen waarom ik het veld zou moeten verlaten. Daarop besloot hij het duel direct te staken. Echt onbegrijpelijk. Alles gebeurde in een tijdsbestek van twintig seconden denk ik.”

De lezing van Harm Elgersma, bestuurslid en leider van Sloterdijk, is iets anders. Elgersma: “Hij wilde maar niet weggaan. Hij weigerde het gewoon. Hij riep letterlijk ‘ik wil er niet af’. We hebben nog geprobeerd het duel later te hervatten, maar de scheidsrechter wilde echt niet meer verder.”

Op het moment van staken stond het 2-2 en speelden beide teams met een man minder. Eendracht’82 (dat zelfs met 2-0 voor had gestaan) stond zelfs nog maar met negen man in het veld omdat een speler met een blessure het veld al had verlaten en Kurtkaya geen wissels meer had. Kurtkaya: “Ik loop nu al heel wat jaren mee in de voetballerij. En ik ben echt el een stuk rustiger geworden. Ik heb geleerd van het verleden. Ik kan dan ook met recht zeggen dat ik niets fouts heb gedaan. Als we voor dit incident punten in mindering krijgen dan stop ik er echt mee. Dan ben ik er klaar mee. Ik heb ook aan mijn voorzitter gevraagd om mijn verklaring in zijn geheel door te sturen naar de KNVB. Het zou echt belachelijk zijn als we hiervoor gestraft worden. We hebben ons keurig gedragen. De neutrale toeschouwers zouden dat kunnen beamen.”

Klik hier voor de stand in de zondag vijfde klasse C

Archieffoto HAV: Medet Kurtkaya als assistent trainer bij Blauw Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)