Home / Algemeen / Kwartje valt ook tegen Elinkwijk goede kant op voor FC Abcoude

Kwartje valt ook tegen Elinkwijk goede kant op voor FC Abcoude

Zelf wil hij het nog een beetje temperen, maar een feit is wel dat FC Abcoude sinds de trainerswissel Joey van Leijenhorst voor Ton Bras jr. de weg naar boven heeft gevonden. De oefenmeester is nog ongeslagen met de zondag tweedeklasser en daar moest ook Elinkwijk aan geloven. Op bezoek bij de nummer twee boekte Abcoude een hele knappe 0-1 zege.

“Als je mij vijf weken geleden had verteld: vier wedstrijden, tien punten, had ik het alleen maar kunnen hopen”, zegt Bras, desgevraagd over het ‘Bras-effect’. “Ja, het gaat veel beter, en de resultaten zijn erg goed, maar of het nou aan de wissel van de trainer ligt, durf ik niet te zeggen. We werken nog steeds met dezelfde spelersgroep alleen valt nu het kwartje een paar weken de goede kant op.”

Van concurrenten NVC en Hoofddorp werd met minimaal verschil gewonnen, tegen VVA/Spartaan werden twee punten door de wind weggeblazen (2-2). “We hebben een abonnement op 1-0”, grapt Bras. “Maar het is natuurlijk wel hartstikke knap dat we op bezoek bij de nummer twee weten te winnen. We maken altijd wel een doelpunt en geven weinig weg. Vandaag was dat weer genoeg voor de punten.”

Hoewel Elinkwijk iets meer balbezit had dan de gasten, was het minder gevaarlijk dan Abcoude. Na ruim een half uur had Abcoude wat geluk aan haar zijde toen een vrije trap van Daryl Gerritsen door een Utrechtse verdediger in zijn eigen doel werd gekopt: 0-1. “Ik denk dat zij twee kansen hebben gehad en wij vier of vijf. In de tweede helft kwam Elinkwijk er aan de zijkant een paar keer goed door, maar was de voorzet niet goed genoeg. Dat kwam onder andere doordat linksback Terence Koswal zijn directe tegenstander de hele wedstrijd uitschakelde. Daar wil ik hem echt een groot compliment voor geven.”

Abcoude kreeg via Michael Amoafo en Martijn Groen in de slotfase nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat was niet meer nodig. “We hebben het heel goed gedaan. Helaas zijn we met de negende plaats nog niet uit de degradatiezorgen, want de verschillen blijven flinterdun omdat de concurrentie ook punten heeft gepakt. Het ligt zo dicht bij elkaar, maar tegen DCG zouden we een stap kunnen zetten richting de middenmoot. Dat zou erg mooi zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!