Kwong Nam Steinrath naar DWS

Kwong Nam Steinrath, afgelopen seizoen actief bij ADO’20, verhuist naar DWS. De oudere broer van Kwong Wah Steinrath (uitkomend voor De Dijk in het nieuwe seizoen) keert terug naar zijn oude jeugdliefde DWS, waar het voor hem allemaal begon. De 35-jarige Steinrath heeft een duidelijk idee bij zijn terugkeer. DWS speelt te laag en hij wil er alles aan doen om de club weer op een hoger niveau te trekken. Was hij afgelopen seizoen nog assistent trainer bij ADO’20, nu trekt hij zijn voetbalschoenen weer aan en is gebrand om DWS terug naar de derde klasse te schieten.

Steinrath:’DWS is een te mooie club om in de vierde klasse te spelen. Ik heb met veel mensen gesproken die daar hetzelfde over denken. We kunnen erover blijven praten, maar het is tijd voor actie. Ik ben niet de enige, er komen meer spelers terug, dat weet ik zeker.’

DWS degradeerde vrij roemloos het afgelopen seizoen en de teloorgang van de roemruchte club leek ingezet. Steinrath is een van de velen die dit niet wil laten gebeuren.

Steinrath:’Voor mij begon het prestatievoetbal bij DWS, ik heb daar veel mooie herinneringen aan. Het doet me pijn om te zien hoe mensen nu over de club denken. Ik wil mijn laatste kunstje laten zien bij de club waar ik het meest van hou. Als we er met zijn allen achter gaan staan kunnen we het tij keren, dat weet ik zeker.’

Voor Steinrath is het praktisch gezien ook makkelijker om voor DWS te kiezen.
Steinrath:’Ik heb een schoenenzaak in Amsterdam. Voor mij is het lekker dichtbij om weer naar DWS te gaan. Ik ga weer lekker trainen en hoop in de vierde klasse een verschil te kunnen maken. Het is een gevoelskwestie. Ik moet dit doen.’

Dat DWS de laatste tijd veel in het nieuws is geweest omtrent de aanstaande fusie met Chabab is Steinrath niet ontgaan.
Steinrath:’Ik lees alles, ook op jullie site. Ik heb daar wel een mening over, maar die hou ik voor me. DWS is alleen gebaat bij sportieve prestaties en dat betekent dat we zo snel mogelijk terug moeten naar de derde klasse. Daar hou ik het bij voor nu.’

De komst van Steinrath naar DWS is opvallend en waarschijnlijk een eerste voorbode van een club die zijn naam in alle omstandigheden gaat verdedigen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)