Kwong-Wah Steinraht terug op de velden bij EDO

Oud-De Dijk spits Kwong-Wah Steinraht heeft dit seizoen, na een lange tijd niet gevoetbald te hebben, zijn comeback gemaakt op de velden bij zaterdag tweedeklasser EDO. Afgelopen zaterdag won Steinraht met 1-4 bij HBOK.

De topschutter, die onder meer zijn goals maakte voor FC Lisse, IJsselmeervogels, Quick Boys en De Dijk, moest noodgedwongen stoppen na een slepende knieblessure. ”In mijn tweede seizoen bij De Dijk werd er kraakbeenschade geconstateerd in mijn knie waardoor ik een tijdje uit de roulatie lag. Tijdens mijn revalidatie heb ik drie terugslagen gehad en toen heb ik besloten om er even mee te stoppen.”

Steinraht is logischerwijs blij dat hij weer kan voetballen en heeft het prima naar zijn zin bij EDO. ”Aanvankelijk begon ik weer te voetballen in de zaal bij Team Vos met vrienden. Mijn knie hield het tijdens die potjes zaalvoetbal goed en toen oud-collega spits bij IJsselmeervogels Joost Kuhlmann mij belde besloot ik om weer te beginnen dit seizoen. Ik ken veel jongens uit dit team waar ik in mijn tijd bij IJsselmeervogels mee heb gevoetbald en ook tegen heb gespeeld in die periode. Ik vind het dan ook hartstikke leuk om met al die jongens in een team te spelen. De kleedkamerhumor en derde helft is hoog aanwezig.”

Het belangrijkste voor Steinraht is dat hij weer plezier heeft in het voetbal. ”Ik wil gewoon weer plezier in het voetbal hebben en ik ben blij dat ik nu weer pijnvrij kan spelen. Natuurlijk wil ik winnen maar dat is voor mij op dit moment niet het belangrijkste. Ik heb dit seizoen alleen nog niet gescoord en dat knaagt wel een beetje aan mij. Ik hoop dan ook dat ik de komende wedstrijden wat doelpunten ga maken.” De spits viel afgelopen zaterdag in de zestigste minuut uit. ”Die wissel was omdat ik nog geen negentig minuten kan spelen na twee jaar niks gedaan te hebben. Na een uur spelen is het mooi geweest en dat zal de komende wedstrijden nog wel zo blijven.”

Steinraht staat met EDO op de derde plaats in de zaterdag tweede klasse A en neemt het aanstaande zaterdag thuis op tegen ZOB.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)