Home / Homepage / Kwong-Wah Steinraht naar de De Dijk

Kwong-Wah Steinraht naar de De Dijk

Kwong-Wah Steinraht speelt volgend seizoen voor De Dijk. De veel scorende spits komt nu nog uit voor zaterdag hoofdklasser Quick Boys.  De komst van de veel scorende spits is een grote aanwinst voor de zondag eersteklasser. Steinraht maakte de afgelopen jaren furore in de top van het zaterdagvoetbal.

Steinraht: “Ik ben 29 en al tien jaar moet ik veel reizen. Dat ben ik een beetje zat. Ik wilde dicht bij huis spelen en de ambitie van De Dijk spreekt me enorm aan.” De komst  van Steinraht naar Amsterdam is een absolute aanwinst voor het voetbal in de regio. De laatste jaren vertrokken steeds meer spelers weg uit Amsterdam op zich in de top van het zaterdagvoetbal te nestelen. De overgang van Steinrath naar De Dijk is wat dat betreft een goed teken.

Na de aankondiging dat hij zou vertrekken bij Quick Boys gingen al snel de geruchten dat Rijnsburgse Boys zijn volgende club zou zijn. Na Lisse, IJsselmeervogels en Quick Boys weer een gerenommeerde club uit het zaterdagvoetbal maar het werd dus de ambitieuze eersteklasser De Dijk. Steinraht: “Ik heb twee gesprekken gehad met de club nadat ze mij hadden benaderd. Met de nieuwe trainer Juan Fernandez Coto en met Heino Braspenning. Uit alles straalde ze een enorme ambitie uit. Ze willen naar de topklasse en het ultieme doel is om daar uiteindelijk ook kampioen te worden.”

Ga jij dat zelf ook nog meemaken?
“Daar ga ik wel van uit. Ik ben 29 en heb een overeenkomst voor in ieder geval twee jaar. Net zoals de club heb ik wel die ambitie.”

Ze spelen nu nog in de eersteklasse. Een behoorlijke stap terug.
“Daar voel ik me zeker niet te groot voor. Ik verruilde Ijsselmeervogels (de kampioen van Nederland, red.) ook voor een hoofdklasser.”

De concurrentie is wel groot met onder andere Ruben Wilson?
“Die concurrente houdt me scherp. Het laat alleen maar zien waar de club mee bezig is. Een goede zaak.”

Steinraht maakt in 2003 al zijn debuut in de hoofdmacht van FC Lisse. Na een jaartje IJsselmeervogels maakt hij voor HFC Haarlem zijn debuut in het betaalde voetbal. Voor de roodbroeken speelde hij 24 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. In 2007 begon hij een imposante reeks wedstrijden bij IJsselmeervogels. Met zijn enorm aantal doelpunten (93 in 169 wedstrijden) leverde hij een grote bijdrage aan de successen van de club. Vorig seizoen stapte hij over na Quick Boys. Daarover zei hij destijds: “Er zijn maar twee echte clubs in het amateurvoetbal IJsselmeervogels en Quick Boys.” Vanaf de zomer is hij dus te aanschouwen op de Amsterdamse voetbalvelden. Of dat in de eerste of hoofdklasse zal zijn zal de komende maanden duidelijk worden. De kansen op promotie zijn voor De Dijk nog niet verkeken maar het zal een zware opgave worden.

Send this to a friend