Julian Laan

Laan sluit aan bij DVVA: “Wil mijn oude niveau herpakken”

Julian Laan ruilt komende zomer ASV Arsenal in voor competitiegenoot DVVA. De middenvelder, die afgelopen seizoen terugkeerde in de amateurwereld, hoopt bij zijn nieuwe vereniging zijn oude vorm te herpakken.

Nieuwe kans

De voetballer sloot afgelopen seizoen aan bij de selectie van Arsenal, maar dat avontuur werd niet wat hij vooraf ervan verwachtte. “In de jeugd speelde ik jarenlang op hoog niveau. Vervolgens heb ik een blessure gekregen en verhuisde ik naar Amsterdam, waardoor ik een tijdje met voetbal stopte. Afgelopen seizoen wilde ik het bij Arsenal weer oppakken, maar ik merkte dat ik tijdens de trainingen en wedstrijden minder snel op mijn oude niveau kwam.”

Toen hij door een aantal vrienden werd benaderd om naar DVVA te komen en de voorzitter hem opbelde, besloot hij al snel dat het beter was om een overstap te maken. “Ik zie DVVA als een nieuwe kans om mezelf verder te ontwikkelen. De club kent een vergelijkbaar niveau als Arsenal en speelt in dezelfde competitie. Dat ik bij DVVA bij twee goede vrienden kan aansluiten, maakt het voor mij nog mooier.”

Oude niveau

Laan hoopt binnen afzienbare tijd weer zijn niveau te evenaren dat hij vroeger bij Hollandia liet zien. “Mijn doel is om dat oude niveau te herpakken. Dat gaat wat langzamer dan ik vooraf verwachtte, maar dat gaat absoluut goed komen. Mijn oude vorm heeft met fitheid te maken, maar eveneens met scorend vermogen. Vroeger scoorde ik veel goals, en dat wil ik volgend seizoen nastreven.”

De twee Amsterdamse clubs speelden afgelopen voetbaljaar in dezelfde competitie, waardoor Laan goed weet wat voor voetbal hij bij zijn nieuwe club kan verwachten. “Waar we het bij Arsenal vooral van de lange bal en snelheid op de flanken moesten hebben, is DVVA een team dat voetballend eruit wil komen. Ik denk dat de club daarin na de zomer weer nieuwe stappen wil maken. Persoonlijk is mijn streven om volgend seizoen een belangrijke speler van de club te worden en veel doelpunten te maken. Dan ben ik op persoonlijk vlak absoluut tevreden”, aldus Laan.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

DVVA trekt Casper Bos aan: “Behoefte om niveau hoger te spelen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)