Laat doelpunt zet FC Amsterdam naast Jos Wategraafsmeer

Zaterdag 8 maart stond deze onvervalste Amsterdamse derby op het programma tussen de twee promovendi van het afgelopen seizoen, waarbij de bezoekers van FC Amsterdam de rode lantaarndrager zijn in de derde klasse B en het team van JOS Watergraafsmeer op een keurige derde positie terug te vinden is. Vooraf werd er tussen de trainers Richard Pel en Ray Semmoh een weddenschap afgesloten met als inzet ‘brouwsel van Schotse en Russische makelij.

Gezien de stand van de ranglijst leek het vooraf een makkelijke middag te worden voor JOS ,echter daar wilde men vooraf niets van weten. Ondanks de hoge gemiddelde leeftijd bij de bezoekers, beschikt dat team over een karrevracht aan voetbalervaring en dat mag nooit onderschat worden. Als vele bekenden van elkaar tegenover elkaar staan in een derby, dan wil iedereen van elkaar winnen.

De thuisploeg begon de wedstrijd met veel druk naar voren, waardoor FC Amsterdam snel de lange bal zocht(veelvuldig via trainer/speler Semmoh) op de rappe en behendige aanvallers. Er werden genoeg kansen gecreëerd, echter het vizier stond niet op scherp bij de thuisploeg. Spits Aziz van de bezoekers kreeg na dertig minuten spelen zelfs een geweldige kans om de score te openen voor de bezoekers, maar keeper Guus Bartholome redde fraai op de inzet. Na een aanval van JOS, via Rody Roos, werd spits Raoul Henar bereikt binnen het 16 meter gebied. Hij schermde de bal goed af van zijn directe tegenstander Paul Bouterse (oud speler van JOS)en legde de bal panklaar voor de bijsluitende Lucien Frank die via de onderkant van de lat fraai de 1-0 binnenschoot. Na rust leek het er even op dat de krachten bij de bezoekers wegvloeide en nadat Raoul Henar een voorzet van Dennon van Rossum bij de tweede paal fraai binnenkopte, leek de wedstrijd te zijn gespeeld. De thuisploeg wist vervolgens tweemaal een één op één situatie met de keeper van de bezoekers, via invallers Robin Voorn en Tim van Eijden, niet te benutten. Middenvelder Jurjaan de Vries schoot een vrije bal jammerlijk over en respectievelijk Walter Jaspers en Henar wisten beiden van dichtbij niet de 3-0 binnen te koppen.

Nadat bij de bezoekers Jermaine Vanenburg en Raimundo Mendes binnen de lijnen kwamen, gingen de bezoekers meer vooruit spelen op zoek naar de aansluitingstreffer. Na weifelend optreden door de verdediging wist Delano Derby de 2-1 binnen te schieten. Ook na de aansluitingstreffer nog genoeg kansen voor JO ,echter de ‘bevrijdende’ derde goal kwam er niet. Waar menigeen dacht dat de eindstand werd bereikt, trad de aloude voetbalwet in werking. In de blessuretijd van de overigens sportieve wedstrijd werd invaller Mendes op de rand van het 16 meter aangespeeld. Hij nam de bal fraai aan en schoot, zo niet nog fraaier, de bal over keeper Bartholome heen de gelijkmaker binnen. Vlak daarna floot de scheidsrechter af en de tegenstelling was groot tussen beide teams, waarbij het gelijkspel door de FC Amsterdam werd beschouwd als een gewonnen punt en JOS teleurgesteld genoegen moest nemen met 1 punt.

De flessen van de weddenschap werden door beide trainers persoonlijk overhandigd in de kleedkamers van de tegenstanders en er werd veel nabesproken over de wedstrijd.

Aanvoerder Raoul Henar van JOS Watergraafsmeer verwoordde uiteindelijk relativerend dat de uitslag ‘teleurstellend, maar niet dramatisch’ was. Real Sranang en KHFC verloren beiden hun wedstrijd, waardoor het lijkt dat de strijd om de laatste twee tickets voor de nacompetitie zal gaan tussen JOS  en VVC, waar men een voorsprong van vijf punten op heeft. Overbos heeft reeds de tweede periodetitel op zak en Amstelveen-Heemraad stevent, overigens terecht, af op het kampioenschap. Er is echter nog niets beslist en met nog zeven wedstrijden te gaan, wordt het nog een spannende strijd in deze leuke derde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!