Laat gelijkspel tegen Zaanlandia stemt niet tot tevredenheid bij Legmeervogels

Een laat 3-3 gelijkspel, na een 1-3 achterstand, zorgt vaak voor tevredenheid en opluchting, maar niet bij Legmeervogels. De zondag eersteklasser kwam op eigen veld tegen promovendus Zaanlandia goed terug, alleen had het volgens trainer Florian Wolf nooit zover mogen komen.

Vroeg in de wedstrijd waren er al kansen voor Puck Postma (in de handen van doelman Terry Bosma) en Noud Schartman (kopbal naast). Zaanlandia kwam er in deze fase niet aan te pas en de openingstreffer voor Legmeervogels kon niet lang uitblijven. Dat wachten duurde tot de 22ste minuut. Uit een vrije trap van Rodney Smorenberg kopte Postma raak: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Een misverstand tussen Faouzi Ben Yerrou en doelman Halil Süzülmüs leidde ertoe dat Cyrille de la Porte ongehinderd voor de gelijkmaker kon zorgen.

Vijf minuten later werd het zelfs erger voor Legmeervogels. Door een treffer van Davey Kho kwamen de bezoekers aan de leiding. Terwijl de thuisploeg al op een grote voorsprong had moeten staan, kijken de Uithoorners nu geheel onnodig tegen een 1-2 achterstand aan. Hierna was Legmeervogels duidelijk van slag en had het geluk dat Zaanlandia niet serieus besloot aan te dringen.

In de tweede helft voerde Legmeervogels de druk op, in de jacht op de gelijkmaker. Daardoor kreeg Zaanlandia de ruimte om toe te slaan. Een inzet van Burak Bulduk kon ternauwernood gekeerd worden door Süzülmüs, die even later de hulp van verdediger Mitchell Verschut nodig had om de 1-3 te voorkomen. In de 72ste minuut liet Kho de sluitpost alsnog kansloos.

Na de 1-3 werd de thuisploeg wekker en deed er een schepje bovenop. Dat had gelijk succes. Met een fraaie treffer bracht Smorenberg de spanning terug in de wedstrijd: 2-3. Legmeervogels begon erin te geloven en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Anwar Akrouh en Mouad Tissoudali gingen echter voor eigen succes. Zes minuten voor tijd slaagde laatstgenoemde er alsnog in om een punt te redden voor Legmeervogels.

Met dat ene punt deden de Uithoorners zich eigenlijk tekort, zo vond Wolf. “Het is toch niet te geloven dat wij nog tevreden moeten zijn met deze 3-3, daar waar wij zoveel mogelijkheden hebben gehad om deze wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen..”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.