Legmeervogels behoudt zesde plek door late gelijkmaker

In de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels door een laat gelijkspel de zesde plaats weten vast te houden. Jordy de Groot schoot de promovendus in de 86ste minuut naast Velsen: 1-1.

In de eerste 45 minuten waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, met kansen over en weer. Tim Groenewoud kreeg de eerste van de wedstrijd, maar zijn kopbal was recht op Legmeervogels-doelman Rahim Gök af. Namens de thuisploeg werd een schot van Dennis Bakker, vanaf de rand van het strafschopgebied, gekraakt en was de inzet van Stefan Tichelaar te zacht om Sander van der Lugt te verrassen. De doelman van Velsen moest vervolgens veelvuldig ingrijpen bij schoten van Tim Correia, Jordy de Groot en Bakker.

Vlak daarvoor was Velsen op een 0-1 voorsprong gekomen door de mee opgekomen Remco van Damme. Ondanks verwoede pogingen lukte het Legmeervogels niet om zowel vlak voor als vlak na de rust op gelijke hoogte te komen. De Uithoorners waren veelvuldig in de aanval en doelman Gök kreeg weinig te doen in de tweede helft. De gelijkmaker viel niet, waardoor Velsen dacht met de volle buit huiswaarts te kunnen keren.

Tot de 86ste minuut. Na een fraaie actie bereikte invaller Daan van Huffel spits De Groot, die uit de draai de 1-1 binnen schoot. Het was pas zijn zesde doelpunt van het seizoen. Velsen bleek niet tevreden te zijn met deze late gelijkmaker en schakelde een tandje bij om in de blessuretijd alsnog de zege te pakken. Legmeervogels kreeg het hierdoor even moeilijk achterin, maar gaf geen echt grote kansen weg. De 1-1 stand bleef op het scorebord staan, waar de thuisploeg het meest gelukkig mee was.

Door het ene punt verandert er niet veel op de ranglijst. Legmeervogels blijft zesde staan, al is de achterstand op de topploegen wel iets toegenomen. Volgende week krijgt de ploeg van Jack Honsbeek nummer twee EDO op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.