Lamlendig Amstelveen gaat ook bij EDO onderuit

“Het was helemaal niets. Ik sta gewoon voor lul, want op een enkeling na werd er niet gestreden en was er helemaal geen arbeid.” Amstelveen-trainer Radjin de Haan wond er na de 1-0 nederlaag bij het ervaren EDO geen doekjes om. Vooral de manier waarop geeft reden tot ongerustheid bij de zaterdag tweedeklasser.

Amstelveen begon al slecht aan de voorbereiding en dat is de wedstrijd niet meer goed gekomen. Binnen twee minuten kon EDO op 1-0 komen. Dion Esajas ging gemakkelijk langs twee verdedigers en en de voorzet werd door Jeroen Ketting met een halve omhaal ingeschoten. Doelman Alex Sacca stond goed opgesteld en kon de achterstand voorkomen. Kort daarop werd Tim Steij aan de andere kant weggestuurd, maar zijn inzet ging net naast.

De gasten raakten naarmate de eerste helft vorderde de controle kwijt op het middenveld en kwamen niet meer in de buurt van Alex Bindenga. Omdat EDO ook onmachtig was de verdediging van Amstelveen te testen, daalde de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Na een half uur greep Radjin de Haan in en wisselde de falende Perry Schoenaker voor Rodney Weverling. Amstelveen kreeg daardoor iets meer controle, maar veel balverlies maakte het er niet beter op. Vlak voor rust Dion Esajas één-op-één met Sacca. Laatstgenoemde won het duel, maar raakte ernstig geblesseerd. De doelman staat enkele weken buitenspel vanwege een ingescheurde kuitspier. Dirk Roelofsen was zijn vervanger.

Na rust liet Amstelveen eigenlijk niets meer zien. Duels werden verloren, er werd geen druk gezet en het merendeel van de spelers kwam nauwelijks vooruit. Na ruim een uur spelen was Esajas opnieuw Quincy Uljee te slim af en gaf de bal in tweede instantie goed voor. Ketting werd helemaal alleen gelaten en hij kon de bal ongehinderd inkoppen: 1-0. Na deze goal werd het spelbeeld nog slechter. EDO hoefde niet meer en Amstelveen kon niet meer.

In blessuretijd was er nog wel een kans op de gelijkmaker, want Jair Cruden werd onderuit gelopen in het strafschopgebied van EDO. Scheidsrechter Haringsma wuifde de strafschop weg en floot kort daarop voor het eind. Dat betekende de tweede nederlaag op rij voor Amstelveen. De ploeg verzuimde zijn kwaliteiten om te zetten in vechtlust en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Veel balverlies, geen inzet en apathisch voetbal waren debet aan de tweede nederlaag van dit seizoen.

Trainer Radjin de Haan was des duivels. “Wij hebben een aardig ploegje en ze kunnen allemaal best leuk voetballen. Vandaag was het helemaal niets. Ik sta gewoon voor lul, want op een enkeling na werd er niet gestreden en was er helemaal geen arbeid. Dan loop je achter de feiten aan. Mijn rechtsbuiten is 19 en zijn directe tegenstander 42 (Bryan Simons, red). Dan moet je hem helemaal zoek spelen op snelheid. Gebeurde niet. EDO is een goede ploeg, maar met een gemiddelde leeftijd van 33 moet je ze als Amstelveen achter de bal aan laten lopen. Dat deden wij niet, omdat wij weigerde een meter teveel te lopen. Dan houdt het helemaal op. Nee, ik ben nu even niet blij.”

Volgende week krijgen de Amstelveners op eigen veld tegen het nog puntloze DVVA de kans zich te revancheren van deze nederlaag. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Henk van den Bergh
Foto’s: Hans van Beek (klik hier voor meer foto’s)