Landvreugd (AFC) optimistisch na verdienstelijk gelijkspel tegen Almere City

Tweedivisionist AFC heeft in de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verrassend gelijk gespeeld tegen profclub Almere City FC. De ploeg van trainer Uli Landvreugd – net terug van het trainingskamp uit Italië – legde dinsdagavond een uitstekende eerste helft op de mat. Na een 2-0 voorsprong kwamen de Almeerders alsnog langszij: 2-2.

“Vooraf zei ik ook tegen mijn ploeg: ‘ik heb liever dat jullie 25 minuten volle bak spelen en zo laten zien waartoe we in staat zijn, dan dat we met terughoudend voetbal onderuit gaan en met een slecht gevoel de oefencampagne vervolgen’. Dat heeft mijn ploeg vooral in het eerste bedrijf goed uitgevoerd, mede doordat iedereen deed wat van hem werd gevraagd. Daar ben ik erg content mee”, reageerde Landvreugd na afloop.

De oefenmeester zag Raily Ignacio de score openen. De spits legde de verdediging van de eerstedivisieclub in de luren en schoot op schitterende wijze raak. In de 25ste minuut scoorde hij opnieuw. Nadat doelman Chiel Kramer de bal losliet, zorgde Ignacio voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Het lukte de Amsterdammers echter niet om met die stand te gaan rusten. Uit een strafschop deed Tim Receveur iets terug: 2-1.

Na de theepauze troffen de Amsterdammers een meer ervaren Almere City (de ploeg wisselde veelvuldig, red.) en hadden zij het iets lastiger. Het leek erop dat AFC zou gaan stunten, totdat Receveur met zijn tweede van de avond een gelijkspel redde voor de bezoekers.

“Toch ben ik tevreden, ook over de jongens die in de tweede helft binnen de lijn kwamen”, vervolgde Landvreugd, die vanwege blessures middenvelder Johan Kulhan achterin zette. “Achterin missen we onder andere Derre Kwee (vakantie), Sam Nijpels, Rob Rietveld en Kenny Teijsse (allen geblesseerd). Ik hoop dat zij snel terug zijn.”

Afgelopen weekend won AFC tijdens het trainingskamp in Italië nog met 11-0 van een lokaal team uit Belluno. “Het klinkt als een cliché, maar een trainingskamp is enorm belangrijk, omdat je elkaar beter leert kennen. Meer dan tijdens een training of wedstrijd. Hierdoor kweek je een band. Het was een vermoeiende, maar mooie week. Het is nu zaak om voor de competitiestart te werken aan de patronen in ons spel, want het moet zeker nog beter.”

Foto: AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC